Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: Nowy Nikon!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Wiesz, Canon kiedyś wpadł na pomysł uwalenia możliwości korzystania z wszystkich dotąd produkowanych szkieł
    Wiesz... Okazalo sie ze to byla jedna z najlepszych decyzji Canona w jego historii

Wzgledem tej jedynej niekompatybilnosci w historii Canona (a nawet nikoniarze wiedza ze nie dziala, wiec proste do zapamietania ) masa wspanialych tabelek co z czym dziala u "kompatybilnych" nikoniarzy budzi u normalnych ludzi tylko usmiech politowania.

Zastanawiam sie, kiedy w koncu zobacza, ze maja jednak gorzej jak my
    ...

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Wiesz... Okazalo sie ze to byla jedna z najlepszych decyzji Canona w jego historii

Wzgledem tej jedynej niekompatybilnosci w historii Canona (a nawet nikoniarze wiedza ze nie dziala, wiec proste do zapamietania ) masa wspanialych tabelek co z czym dziala u "kompatybilnych" nikoniarzy budzi u normalnych ludzi tylko usmiech politowania.

I masz całkowitą rację. Przez to dziwaczne muzealne przywiązanie Nikona teraz nie mogę podpiąć M42. Czym tu Nikon sie chwali?? Że od pół wieku nie zmienili bagnetu?? Kogo to obchodzi.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta

Na przestrzeni czasu wygląda to coraz lepiej dla canona, a gorzej dla nikona. W sumie z perspektywy lat widać ewidentnie, że zmiana bagnetu (po której było tyle biadolenia i gromów) była bezdyskusyjnie korzystnym rozwiązaniem. W sumie nikon i tak został zmuszony do wprowadzenia silników do obiektywów, w kolejnych nowych modelach z kompatybilnością w dół jest coraz gorzej. Czyli i tak powoli robią to co zrobił canon tyle, że pozostawiając stary bagnet nie skonsumują zalet, które mogliby czerpać dając nowy (tak jak EF), a wada czyli niekompatybilność starych szkieł pozostaje.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-11-2006 o 01:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów