Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Stare ale jare ....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze w temacie 10D to jak już chwalimy to powiem, że budową (jeśli chodzi o solidność korpusu) znacznie mu bliżej do 1D niż do 20D.
    Errm... no może bez przesadyzmu ;-) Miałem 10D, mam 1D i 20D - owszem ten ostatni jest wyraźnie bardziej "plastikowy" od dziesiątki (zwłaszcza różnica w jakości gripów jest... ojojoj, lepiej nie mówić ), ale jednak IMHO ciągle 10D jest bliżej do "młodszego brata" ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Problem dlugiego odpalania mozna rozwiazac w bardzo prosty sposob - nie wylaczac aparatu i nie pozwalac wchodzic mu w stan uspienia. Bedac na zdjeciach nigdy nie wylaczam sprzetu. A co z bateriami, ktos zapyta? Bez jaj - ceny zamiennikow sa na tyle niskie ze kupujac lustrzanke cyfrowa mozna dokupic 3 baterie w cenie ponizej 100zl.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Errm... no może bez przesadyzmu ;-) Miałem 10D, mam 1D i 20D - owszem ten ostatni jest wyraźnie bardziej "plastikowy" od dziesiątki (zwłaszcza różnica w jakości gripów jest... ojojoj, lepiej nie mówić ), ale jednak IMHO ciągle 10D jest bliżej do "młodszego brata" ;-)
    Wiesz mnie bardziej chodziło o to, że jak się weźmie takiego 10D do ręki to jest poczucie zbliżone do tej twardości jaką ma jedynka. W dwudziestce już tego tak nie odczuwam ale to tylko takie moje swobodne obserwacje jako byłego użytkownika tych korpusów.
    Co do pancerności 1D to każdy kto to raz miał w łapie i później weźmie cokolwiek innego to już zawsze będzie miał mieszane uczucia. No może jedynie waga i wymiary przerażają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

a tak z ciekawości spytam , bo była mowa o 1D, gdzie obecnie można taki egzemplarz kupić? (pomijając że 95% 1D bedzie zajechanych przez profi?)
    Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć tego body na sprzedaż (może niedokładnie szukam)
    pozdr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Petrelos Zobacz posta
    a tak z ciekawości spytam , bo była mowa o 1D, gdzie obecnie można taki egzemplarz kupić? (pomijając że 95% 1D bedzie zajechanych przez profi?)
    Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć tego body na sprzedaż (może niedokładnie szukam)
    pozdr
    Próbuj na ebay'u. Pojawiają się dosyć często.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxeno Zobacz posta
    Widze, że sporo tu polemiki odnośnie nowych modeli Canona. Mam więc pytanie, który model z "przeszłości" wart jest nabycia? D30, D60, 10D, pierwsze modele 1D? Zakup takiego "dziadka" może byc opłacalny pod względem finansowym, ale czy jest tego wart?
    Czekam na opinie....
    Pozdrawiam
    Tez stoje przed takim dylematem, wprawdzie posiadam jednego dziadka (10D ) - z ktorego jestem bardzo rad, ale sklaniam sie do fotografii sportowej indoor i planuje zakup pradziadka (1D ). Byc moze jest to krok do tylu, ale w tym co chce focic bedzie to niewatpliwie krok do przodu. Bardzo wielu pozbylo sie 20D na rzecz 1D, w koncu jest to pierwszy profesjonalny cyfrowy"sportowiec" i zaledwie 5 lat temu byl #1.Oczywiscie wolalbym miec MIIN, ale jaki to ma sens inwestowac tysiace $ w sprzet ktorym nie zarabiam a ktory za kilka miesiecy bedzie do kupienia za 20% pierwotnej ceny. Czy jestem tak dobrym amatorem aby pogardzic 1D? - z pewnoscia NIE!
    Serdecznie pozdrawiam i zycze trafnych wyborow

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ebay ma te zalete tez, ze sa tam puchy uzywane tez przez bogatych amatorow z niklymi (jak na jedynki) przebiegami i praktycznie zerowymi sladami uzytkowania.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ebay ma te zalete tez, ze sa tam puchy uzywane tez przez bogatych amatorow z niklymi (jak na jedynki) przebiegami i praktycznie zerowymi sladami uzytkowania.
    Wlasnie licytuje tam cos malo uzywanego.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

skoro już mowa o 1D, czy ktoś może wie jaka jest jego trwałość migawki ?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Pewnie nie więcej niż 200 000 :wink: Tzn oficjalnie

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów