Pokaż wyniki od 1 do 10 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Mieszany widok

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do oskarkowego, to już mu zaproponowałem takowy plener. Jednak wieści od niego nie mam. Ale dzielny jestem i czekam

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oddech Zobacz posta
    Co do oskarkowego, to już mu zaproponowałem takowy plener. Jednak wieści od niego nie mam. Ale dzielny jestem i czekam
    Nie wiem, gdzie zaproponowałeś, jak na PM to nic nie mam.
    17tego nocą jestem w Warszawce z aparatem, ale niestety na zleceniu. Jest szansa, że skończę wcześniej, wtedy do Was dokoptuję. Po prostu zadzwonię do Sebka i spytam gdzie jesteście.

18tego (nie wiem jak zdecydujecie), to zupełnie odpada, bo jestem w Berlinie i robię dokładnie to samo, tylko sam (to znaczy zamówione fotografie nocnej architektury do jakiejś publikacji).

Jeśli mogę Wam zasugerować jakieś rozwiązania dotyczące doboru pory, miejsc i takie tam, to na pewno lepiej pójść zdecydowanie później i wybrać deszczową porę. Zaczynając o 1 w nocy macie luksus pustego kadru, gdy będziecie chcieli "ducha", to przegnacie po planie kolegę. Mniej jest wtedy menelstwa, mniej pijanych, namolnych dziadków i generalnie można się skupić nad kadrem.
    Oświetlenie i warunki będziecie mieli zbliżone do tych:
    więc jest szansa na kawał naprawdę ciekawych zdjęć.
    Co do miejsc: wersja light - starówka, ale mam mały odruch wymiotny na samą myśl. Wersja hardcore i tylko gdy będzie przynajmniej 10 cieżkich statywów - stara Praga. Tam jeszcze można zrobić trochę naprawdę ciekawych klatek. Tylko trzeba się spieszyć, bo coraz więcej tam szkła a coraz mniej starych, nastrojowych bram.

Dla tych, którzy nie wiedzą czego się spodziewać a chcą się jakoś przygotować - fragment forumowej biblioteczki:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8255
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Uprawnienia umieszczania postów