Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 216

Wątek: własnie kupłem 400d

Dopiero zaczyna Awatar Marcinsxx

Domyślnie Canon 400d & Nikon D80

Witam wszystkich.
    Tak się złożyło, że miałem przez 2 dni te aparaty, zrobiłem sporo zdjęć jednym i drugim do porównania ale nie mam czasu aby to wszystko poskładać i przedstawić na forum jako porównanie. Jeśli ktoś by chciał przedstawić to na forum moge przesłać jednej osobie zdjęcia ok 123mb. Prosze o info.

Początki nałogu

Domyślnie

Marcinsxx a jak się sprawuje canon 400d z tamronem ze stopki?Może wrzuciłbyś ze 2-3 zdjątka?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Marcinsxx a jak się sprawuje canon 400d z tamronem ze stopki?Może wrzuciłbyś ze 2-3 zdjątka?
    Co prawda pytanie nie do mnie, ale byłem dziś akurat na giełdzie w Stodole i podpiąłem na chwilkę tego Tamrona...

efekt... zrobione na szybko testowe fotki:

http://tataminiakus.fotosik.pl/albumy/66527.html
    Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
    Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
    Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Początki nałogu

Domyślnie

DZIEKI ZA FOTKI!Obiektyw zdecydowanie wart jest swej ceny..jakość zdjęć jest fantastyczna...i co tu duzo pisac szkiełko swietnie współpracuje z canonem 400d Widac co prawda drobne szumy na iso 200 ale to juz nie wina tamrona...

Dzięki tataminiakus za kolejną porcję zdjęć!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie ma sprawy, akurat byłem zainteresowany tematem... a ponieważ nie znalazłem zbyt wielu infomacji na forach, sam poszedłem sprawdzić.
    Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
    Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
    Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    Robisz zdjęcia 350-tką? Chyba nie.

Dla mnie jest to najlepsze co mogli włożyć (sensownego) do tej puszki, bo niestety AF w 350-tce pozostawia wiele do życzenia (chociaż bez problemu da się z tym żyć).

Właśnie z tego powodu już myślę o przesiadce, nawet wbrew niektórym opiniom o bezsensowności takiej przesiadki.
    Nie wiem dlaczego wszyscy tak psioczą na ten AF w 350. Mam t17-50/2.8 i nie mam wielkiego problemu z ostrzeniem na 17mm. Owszem 1 na 10 przypadków jest z FF ale na pewno z tego względu nie zmieniałbym puszki na 400D. Chyba, że mój 350D jest jakiś wyjątkowy - w to akurat wątpię.
    400-kę niedawno kupił mój brat i na pewno gdybym ja kupował jeszcze raz z tych dwóch wybrałbym 400-kę. Ale Panowie przestańcie pisać takie głupoty, że Canon nowym modelem nie wiadomo jak wielkiego kroku dokonał. Zmiany są raczej kosmetyczne, zrobiłem setki zdjęć 400-ką i rewelacji nie ma. Owszem - minimalnie lepszy uchwyt, jaśniejszy wizjer, wyraźniejszy wyświetlacz, ale zdjęcia wciąż takie same - różnicy w jakości NIE MA.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego wszyscy tak psioczą na ten AF w 350. Mam t17-50/2.8 i nie mam wielkiego problemu z ostrzeniem na 17mm. Owszem 1 na 10 przypadków jest z FF ale na pewno z tego względu nie zmieniałbym puszki na 400D. Chyba, że mój 350D jest jakiś wyjątkowy - w to akurat wątpię.
    400-kę niedawno kupił mój brat i na pewno gdybym ja kupował jeszcze raz z tych dwóch wybrałbym 400-kę. Ale Panowie przestańcie pisać takie głupoty, że Canon nowym modelem nie wiadomo jak wielkiego kroku dokonał. Zmiany są raczej kosmetyczne, zrobiłem setki zdjęć 400-ką i rewelacji nie ma. Owszem - minimalnie lepszy uchwyt, jaśniejszy wizjer, wyraźniejszy wyświetlacz, ale zdjęcia wciąż takie same - różnicy w jakości NIE MA.
    Wiesz ale rewolucji to w cyfrze już chyba w ogóle nie należy się spodziewać. W sumie jeśli chodzi o AF w 350D to ja też nie uważam żeby było jakoś bardzo źle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Nie ma sprawy, akurat byłem zainteresowany tematem... a ponieważ nie znalazłem zbyt wielu infomacji na forach, sam poszedłem sprawdzić.
    wiesz..niektorzy maja 400d z tym tamronem i nawet nie dadza powąchac swoich zdjec..niestety sa takie gbury na tym forum...dlatego tym bardziej wielkie dziei za fotki i fatyge!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    wiesz..niektorzy maja 400d z tym tamronem i nawet nie dadza powąchac swoich zdjec..niestety sa takie gbury na tym forum...dlatego tym bardziej wielkie dziei za fotki i fatyge!
    Możesz jeszcze popatrzyć na fotki na teście fotopolis - link. Ja założyłem nawet wątek o tym ale nie spotkał się z zainteresowaniem pewnie dla tego, że jak zwykle canon wypadł w nim bardzo dobrze . Robiłem sam ostatnio trochę zdjęć 400-tką i na prawdę nawet przy iso 1600 trudno się przyczepić. Zwłaszcza kolory dla mnie super.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Dzieki juz widzialem =) Fotopolis to dla mnie jedna wielka sciema...najpierw testowali nikona d80 i podsumowali test szumów tak ,ze wyszło iz nikon d80 dogonił prawie konkurencje...teraz w tescie 400d pisza ze canon bije na glowe inne aparaty przy wysokich iso w tym nikona d80....fotopolis to takie bagienko...nic konkretnego sie czlowiek nie dowie...sami czasem nie widziedza co piszą..nie wiem moze to wina tego ze maja 10 testerów i kazdy jest od czegos innego ..słowem amatorka =)

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów