Też ostatnio zrobiłem tego typu zdjęcie. Oczywiście wężykiem własnej roboty. Czas to 270sek (4,5min), film to FujiFilm Superia 200a obiektyw Pentacon 30mm przy 1:3,5. Niestety mieszkam na parterze i latarnie to wróg nr 1.
Też ostatnio zrobiłem tego typu zdjęcie. Oczywiście wężykiem własnej roboty. Czas to 270sek (4,5min), film to FujiFilm Superia 200a obiektyw Pentacon 30mm przy 1:3,5. Niestety mieszkam na parterze i latarnie to wróg nr 1.
No niestety-w mieście nie da rady zrobić fajnych fotek gwiazd, ale tobie się to udałoFajna fota, chociaż niebo prawie jak za dnia wygląda.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
To fakt. Właściwie to zdjęcie zrobiłem jedynie żeby przetestować nowy nabytek (wężyk :-) ).
Kurcze ciekawe ile czasu facet potrzebował na zrobienie takich zdjęć
http://www.firstlight.com/search/lig...7908dd274f110e
:rolleyes:![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Pare godzin pewnie. Jak tylko uporam sie ze sesja to siade do zdjec z teleskopu.
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
A wężyk to najlepiej (moim zdaniem) kupić taki z allegro, za kilkanascie złotych, z blokadą oczywiście. Używam dwóch, w różnych systemach i jestem bardzo zadowolony. A ich paskudnym wyglądem samoróbek nie należy się przejmować, w końcu używa się tego sprzętu głównie w nocy ;-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
pilot wygodniejszy od wężyka... a takie nocne zdjęcia zazwyczaj okazują się niezwykłe... Tu było tylko 30 minut naświetlania... a ciemno było jak w d***... nie spodziewałem się, że wyjdą szczegóły na Tatrach...
Canon 855D + 8-200mm f4