Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Liczenie zdjęć w 20D

Dopiero zaczyna Awatar flippy
    Miasto
    Wrocław/Pszczyna

Domyślnie

Spokojnie wyslij na Zytnia bedziesz wiedzial wtedy na 100% wtedy i glowa lzejsza Sam wiem bo tez sprzet sprowadzalem z Ameryki - balem sie u nas kupic 10d wiadomo z jakiego powodu. Kupilem uzywana puszke, poprzedni wlasciciel zapewnial mnie ze jest 9-10 tys zdjec ale jak przyszedl do mnie sprzet to sie nie co zalamalem widzac ze sa gdzie nie gdzie wytarcia- wyslalem na zytnia sprawdzili przebiego okazalao sie ze jest niecale 17 tys wiec nie tak zle i sprawe zostawilem w spokoju.
    A mialem tez 20d kupione u nas w kraju na alledrogo.pl pan zapewnial ze stan prawie nowka ale po zapytaniu jaki to ma przebieg no ze nie duzy zdjecia mowa wszystko - okazalo sie ze puszka ma prawie 50 tys a wygladala jak spod igly naprwda najmniejszej ryski pozniej dopiero sie okazalo ze sprzet pracowal na statywie w studio.
    Wyslij na Zytnia bedziesz spokojniejszy, mi sprawdzili przebieg za free.
    Pozdrawiam
    Piotr

Thorininek
    Guest

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie. Dwa ostatnie posty mnie pocieszyły - właśnie o to chodziło. Te 100 zdjęć to chyba rzeczywiście taka "rozbiegówka" i dopiero po tym zaczyna się właściwa numeracja, wkońcu drugi aparat, który sprawdzałem miał tak samo, a to mało prawdopodobne aby był to zbieg okoliczności.

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

Troche dziwnie z ta numeracja, a może one poprostu w USA w sklepach były testowane -uzywane
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a mi się zdaje że producent przewiduje że body będzie testowane przez użytkowników w sklepie przed zakupem dlatego tak ustawili numeracje...
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Numeracją można dość dowolnie manipulować nadając odpowiednie nazwy katalogom utworzonym na CF. Wystarczy przeczytać manual i nieco pomyśleć.
    Ja sam parę razy przestawiałem numerację, gdy pomyłkowo skorzystałem z karty z PRO 1 w 20D.

Domyślnie

Ile w koncu wytrzymuje migawka w 20d? I czy w jakis sposob da sie wczesniej przewidziec<zaobserwowac,uslyszec> umierajaca migawke?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ok. 100 tys. pstryknięć

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

nie ma co myśleć i stresować się trzeba pstrykać i już

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    no ale mozna zawsze sprawdzić nowa karta na jeszcze innym aparacie od tego goscia co bedzie wskazywał licznik.
    jak kupisz nową karte to licznik bedzie wskazywał kolejną numeracje z aparatu.numeracje w nowym 300D miałem od zera!!! i w nowym 30D miałem od zera!!! I to chyba jakas bzdura z "rozbiegówkami" aparat powinien wskazywac zero z kartą nową lub sformatowaną. mając 7500 fotek na 300D pozyczyłem znajomemu karte na wesele po czym wsadziłem bez formatowania do swojego i mój aparat przejął jego numeracje bo poszły numerki od ok 9700.Sądze wiec,że ktos wsadził do nowego body używaną karte z innego canonka na której było np 9909 fotek i aparat jak pisze witez przejął po niej numer

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

u mnie liczył od 0
    body z de karty tez wszystko zapakowane w pudełka

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów