Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 510

Wątek: Pentax K10D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja znam kilku którzy się czują świetnie i nie zamieniliby 30D na tego pentaxa za żadne pieniądze. Tak może myśleć ktoś kto jeszcze nie wybrał sobie systemu nie nabrał przyzwyczajeń nie nakupił szkieł. Po za tym 30-tka i system w którym funkconuje ma kilka ficzerów, które mogą decydować że znajdą sie tacy dziwni ludzie którzy jednak ją wybiorą a nie pentaxa.

Co do pentaxa to dwie rzeczy mi się w nim bardzo podobają.
    1. Tryb Sv - może być czasami przydatny - uruchamiany z pokrętła.
    2. Grip. Wreszcie ktoś pomyślał, że można jedną baterię zostawić w body a drugą dać wzdłuż. Przez to zapewne nie będzie takiej porażki - jeśli chodzi o trzymanie za ten grip - jak w D80, 30D, 10D itd. - dla mnie te gripy są bardzo nie wygodne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Nom grip do tego Pentaxa wyglada na bardzo ergonomiczny, cały sprzecik sie taki wydaje, kawał fajnej puszki.....ale przesada jest twierdzenie ze ktos przepłacił kupujac 30D lub D200 pod pentaka nie podepniesz pewnych eLek lub nikkorow a w manuale nie kazdemu chce sie bawic np mi :wink: a szkiełka AF do pentaxa to w naszym kraju droga sprawa......nie twierdze ze szkła do N i C sa tanie ale istnieje cos takiego jak rynek wtorny ktory w wypadku C i N jest bardzo duzy nawet w PL.

Pzdr.

Uzależniony

Domyślnie

Hmm... z tego co pamietam szacowana ilosc szkiel Pentaxa na rynku wtornym to okolo 25 milionow sztuk...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee Zobacz posta
    Hmm... z tego co pamietam szacowana ilosc szkiel Pentaxa na rynku wtornym to okolo 25 milionow sztuk...
    trzeba by odliczyc M42.
    a poza tym zajrzec na Allegro i popatrzyc co z tych oszacowac w Polsce wynika
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee Zobacz posta
    Tak tyle że weź pod uwagę, że jest taka garstka dziwaków, która chce AF i do tego żeby jeszcze był szybki, a tu delikatnie mówiąc Pentax celerem nie jest.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Ja mam AF w palcach i wizjerze , K10D to dla mnie wymarzone body, szczegolnie za takie pieniadze. Mam nadzieje ze nowy system odszumiania, nowy procesor obrazu i 22 bitowy przetwornik dadza rade. Matryca z tego co pisza i widac tez nie jest do konca ta matryca z D80, D200 czy Alphy, moze to wogole nie jest matryca Sony...

W kazdym badz razie czekam siedzac jak na szpilkach na oficjalne sample...
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 15-09-2006 o 11:03
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Bardzo mi się ten K10D podoba. Jak kupowałem DSLR to miałem zamówionego *ist DS, ale dystrybucja :-) mi nawaliła i wylądowałem z 350D. Specjalnie nie żałowałem, ale gdy ten K10D wyjdzie i jakośc zdjeć będzie zbliżona do tego co mam obecnie w 20d to nie wiem czy się nie przesiądę....
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

dl niektórych aparat bez ultasztybkiego AF NIE DZIAŁA i oni powinni trzymać się Canona.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znaczy ze z trzema powyzszymi kolegami z forum wkrotce sie pozegnamy na rzecz klubu Pentaxa?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

E....... mnie chyba nie masz na myśli ja tam czerwony będę już nie długo:razz:.
    Kapitan Wagner

Strona 8 z 51 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów