Cytat Zamieszczone przez mati_wrc Zobacz posta
Mam nadzieję, że Kubica w przyszłym sezonie będzie jeździł w Ferrari zamiast Massy. Zespół BMW jest nadal mało doświadczonym młodym zespołem i technicznie jest dalego za ferrari czy renault.
to fakt, BMW jest mlodym zespolem w F1, ale Ferrari raczej nie ryzykuje z mlodymi kierowcami, nie moga sobie pozwolic na slabszy sezon, a BMW jest swietnym teamem dla Kubicy, bo jest "nowym" teamem, razem sie ucza jak zwyciezac i pewnie sa bardziej otwarci na zmiany i eksperymenty, to fakt ze na dzis BMW nie moze nawiazac rownozednehj walki z czolowka F1, ale i tak juz sa znacznie blizej niz byli na poczatku sezonu, widac u nich postep, to chyba nie przypadek ze ich bolidy swietnie startuja? zawsze na starcie przesuwaja sie o jedno dwa miejsca do przodu - poza tym kto by sie tym przejmowal - wlasciwie gdyby Kubica byl pierwszy to nie wiem czy byli by go wstanie wyprzedizc na Monzie inni kierowcy? w koncu mial swietnie skonfigurowany bolid i przez wiele okrazen Ferrari (Masa) mogl sie tylko Kubicy pokazywac w lusterkach raz z lewej raz z prawej i straszyc ... nic wiecej nie mogli zrobic ;-)

Mysle ze najblizszy sezon w BMW bedzie dla Kubicy korzystniejszy niz "wchloniecie" go przez Ferrari, ktore juz zreszta oglosilo swoj sklad na nastepny sezon.
Shumacher w koncu tez zaczynal w Benettonie z ktorym chyba zdobyl mistrzostwo? - i gdzie wtedy bylo Ferrari czy Williams? ;-) tak wiec BMW Power ;-)