Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

A to MM pierwsze słysz bo nawet jak bym na 0 dał i dowalił Amount:300% radius:0.3 treshold:0 to by wyszła kaszana przy iso 500. Może w 20d taki przelicznik. Jak bym chciał ukrywać ustawienia aparatu to bym exifa zmienił i już. Jeszcze raz mówie w 20d możesz sobie ustawiać w aparacie co chcesz i itak do photoshopa marsz. W aparacie ustawiam tak, jak potrzeba, żebym dodatkowej roboty póżniej nie miał, po to te ustawienia zresztą są, to tak jak byś nie korzystał z innych możliwości aparaty np. korekcji ekspozycji jak potrzebna.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS Zobacz posta
    W aparacie ustawiam tak, jak potrzeba, żebym dodatkowej roboty póżniej nie miał, po to te ustawienia zresztą są, to tak jak byś nie korzystał z innych możliwości aparaty np. korekcji ekspozycji jak potrzebna.
    Ustawienie ostrości na + skutkuje programowym filtrem wyostrzania robionym na zdjęciu przez aparat. Możesz sobie ustawić ostrość jak chcesz i nie ma to żadnego wpływu na sposób wykonywania zdjęcia, dopiero na końcu aparat zrobi programową obróbkę według parametrów PictureStyle. Zapisz zdjęcie w RAW i otwórz sobie DPP, suwak 'sharpness' będzie działał dokładnie tak jak byś ustawiał ostrość w stylach aparatu, chociaż zdjęcie już zostało wykonane.
    Wszystkie pokazane przez ciebie zdjęcia były po programowym wyostrzaniu, pokaż może jakiegoś RAW to zobaczymy jak jest naprawdę z tą ostrością w 5D.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ....pokaż może jakiegoś RAW to zobaczymy jak jest naprawdę z tą ostrością w 5D.
    Ja bym nie ryzykował Jest lepiej niz w 30D. Mnie bardziej chodzi o sposób argumentacji czyli udowadnianie cudów na podstawie niezbyt rzetelnych "dowodów"

RAWy też porównywac trudno. Trzeba by uzyć tego samego obiektywu, w tym samym miejscu itp. itd. Obiektyw ma ogromne znaczenie i to jak rysuje musi miec wpływ na zdjęcie. Mam 28-135 którym w analogu byłem zachwycony, w 20D był naprawde niezły a w 5D... no mam do sprzedania

Uprawnienia umieszczania postów