Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: grozi nam bezrobocie...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
    No to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
    1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
    2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
    3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
    Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytaty
    podpisuje sie pod tym jak najbardziej, czy to w poludniowej stolicy czy w polnocnej stolicy UK jest identycznie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Ufam, że to "artystyczna" prowokacja. Bo jeśli nie, to znaczy, że się obracasz w kiepskim towarzystwie. Bo moim zdaniem najbardziej przedsiębiorczy zakładają firmy i zarabiają godziwe pieniądze, tu w Polsce. To nie to samo co wyjechać i znaleźć dobrą prace w Irlandii czy Anglii. Top jest znacznie trudniejsze. Ale daje większą satysfakcję! Materialną również. Tak! Mnie nie dziwi informacja o zarobku na poziomie 5kE (w Polsce). Na saksach mało kto osiągnie taki poziom.
    To była odpowiedź na "niech jadą wszyscy" i opis sytuacji w której się znajdziemy jak "wszyscy" wyjadą.
    Żeby założyć firmę w Polsce to trzeba mieć pieniądze, a te łatwiej zarobić za granicą niż tutaj. Mnie się wcale nie uśmiecha dalej pracować tutaj za grosze, bo przy takich zarobkach kupno mieszkania czy choćby lepszego samochodu (nie wspominając o różnych hobby i np. komplecie "L"-ek ) to pakowanie się w kredyty i życie w strachu "a co będzie jak strace pracę? Zabiorą mi chatę?".
    To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
    niestety moim zdaniem takale bez przesady oczywiście. jak się nie da tutaj wyżyć no to faktycznie nie ma co się męczyć.
    na wojnie nasi dziadkowie nie powiedzieli - "a pier***ć to wszystko, mamy walczyć za ten kraj bo tutaj się urodziliśmy i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?" i nie wyjechali do USA bo tam było w miarę spokojnie.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
    I tu mnie złapałeś

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    To k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
    Wiesz... do nas tez przyjezdzaja ludzie do pracy.
    Jedni wyjezdzaja, bo za 1000pln sobie tu nie radza, a inni (ze wschodu) ciesza sie, ze taka maja.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    jak narazie to bezrobocie spada - niech jada wszyscy :-)... to nam tutaj bedzie lepiej
    Obawiam sie ze bardzo niedlugo. Ci ktorzy maja wlasne biznesy i daja miejsca pracy tez powoli zaczynaja uciekac tam, gdzie koszt prowadzenia dzialalnosci jest znacznie nizszy a przepisy... szkoda nawet zaczynac o przepisach.

Wiec dla tych ktorzy zostana wcale nie bedzie lepiej za dlugo.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza - nie kwekaja jak jest zle tylko robia swoje i super na tym wychodza... czy za granica zarabiali by lepiej? pewnie tak ale to kazdy musi sobie odpowiedziec co jest dlaniego najwazniejsze/najlepsze

dlatego jak napisal MMM ze miernota zostaje a super ludzie wyjezdazaja to odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza

fakt wyjezdzaja tez zdolni ale oni wroca ;-) beda przysylac rodzinie pieniadze, kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...

W warszawie nie kupisz dzis nowego mieszkania ponizej 6k zl/m^2 - ale to tylko miernote na to stac bo mieszkania schodza na pniu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza
    Tu masz racje. Tylko komu sie che siedziec 24h w autobusie jak mozna w 2h samolotem. (zgadzam sie z Toba, ogrom kterynow przyjezdza)

kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...
    Juz tak robia. Kupuja, kupuja.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza...
    Teraz tak, bo sa mlodzi i (na szczescie) malo choruja.
    Zobaczymy jak beda starsi, lub beda chcieli skorzystac z naszej sluzby zdrowia, czy chocby wyzyc GODNIE z emerytury

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

cholerka.... wygranie bitwy pod Gruenwaldem nic nie zmieniło.... i tak staliśmy na przegranej pozycji ale TERAZ mamy szansę..... z resztą zawsze mamy szansę, ale jakoś nasza mentalność nie pozwala tego dostrzec i dalej jest jak jest
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów