To co w końcu. Tamrony są badziewne i się rozpadają? Bo mi zależy na szkle do tyrania!
To co w końcu. Tamrony są badziewne i się rozpadają? Bo mi zależy na szkle do tyrania!
To co Wy z tymi szklami robicie, ze Wam sie rozpadaja?
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/397473
sample z tego tamronika![]()
Mnie chodzi o zwykłe tyle, że dość intensywne użytkowanie. Po roku używania kita pada taśma, jest rozjechany mechanicznie i AF częściej się myli. Wiem, że Cichy nie powie, że Tokiny są lepsze i nie do niego to pytanieZamieszczone przez yasin
A mam wrażenie z tego co słyszę/czytam, że jednak Tokiny są solidniejsze. Ale ani Tamrona, ani Tokiny nigdy nie miałem. Poza tym poszczególne modele mogą się różnić. Stoję przed wyborem: Tokina 16-50/2.8 lub Tamron 17-50/2.8. Skłaniam się ku Tokinie, ale argumenty mam jedynie wrażeniowe
![]()
2 lata intensywnego uzytkowania Tamrona przeze mnie - smiga. Siostra teraz rowniez intensywnie uzytkuje od pol roku - nadal smiga. No ale to 28-75 a nie 17-50Zamieszczone przez Raff
![]()
No to ładnie z jego strony17-50 powinien być nie gorszy, cena wszak podobna. Jak będę miał kaskę muszę podjąć męską decyzję - brać czy czekać na Tokinę :cool:
Prosze nie pytać na PW o ten obiektyw. Jak tylko dojdą na pewno dam znać..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Tamron 17-50 mm f/2,8 SP DI II C/AF na www.foto-raj.pl za 1640 na zamówienie
Witam.
Czy ktoś się orientuje w kodach produktów tamrona 17-50?
Mam zamiar kupić taki obiektyw na fotozakupy.pl i tam sprzdają model "T-A16C".
Co może się kryć pod tą nazwą?
Pozdrawiam