Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 236

Wątek: Lustrzanki rulez

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Lustrzanki rulez

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    widzę że niektórzy z nostalgią wspominają "wspaniałe" 18megapikselowe cropowe matryce naszej ulubionej firmy - ktoś chce wracać?
    90D ma inną matrycę.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Daj znac gdy Jared przejdzie na lustrzanego cropa wtedy sie zainteresuję
    Jedynym plusem luster dzisiaj jest ich cena.
    ja myslalem, ze celownik, zywotnosc baterii i kompatybilnosc z pierdylionem szkiel EF bez przelotki
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja myslalem, ze celownik, zywotnosc baterii i kompatybilnosc z pierdylionem szkiel EF bez przelotki
    Ergonomia...może jeszcze ...

Z stacjonarnego
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Lustrzanki to wyłącznie analogowe z pleśniakami. Inaczej to w ogóle nie ma sensu bo DSLRowe korpusy to w dużej większości konieczność kalibracji szkieł od różnych producentów a nawet natywnego. NIGDY WINCYJ!
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Jedynie co to wartość sentymentalna, do jakiegoś body, które się posiadało a teraz moznaby nabyć za o wiele mniej niż kiedyś się sprzedało. Albo chęć innych "doswiadczeń" których nie da się opisać wyłącznie parametrami. Lub też kolekcjonowanie.
    To chyba głównie jedyne wytłumaczenia, lustra, analogi, vinyle, sprzęty vintage itp.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 21-04-2025 o 18:36
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Lustrzanki to wyłącznie analogowe z pleśniakami. Inaczej to w ogóle nie ma sensu bo DSLRowe korpusy to w dużej większości konieczność kalibracji szkieł od różnych producentów a nawet natywnego. NIGDY WINCYJ!
    a po kalibracji jak to mawiał serwis "zdjęcia ostre będą na odległosci 50 ogniskowych bo na takiej kalibrację robimy i nic innego nie gwarantujemy" - czyli żeby było jasne obiekt ustawiamy w odległości 50 ogniskowych naciskamy af i wyjdzie ostro jak będzie dalej lub bliżej to niestety ostro nie wyjdzie - i to by było tyle w temacie kalibracji (czyli jak trzeba było rozwiązać jakieś rzeczywiste problemy, bo może przy wyimaginowanych problemach procedura działała) już lepszy był dock sigmy ze wszystkim ułomnościami jakie miał.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Ergonomia...może jeszcze ...

Z stacjonarnego
    ergonomia? ja tam na ergonomię R5 nie narzekam - pokreteł w cholerę i trochę nawet na przelotce EF kolejne mam (i praktycznie nie używam) - narzekam tylko na decyzje marketingowe naszej ulubionej firmy ale one z filmowaniem są związane nie z fotografowaniem - idiotyczne wiązanie paramerów niezwiązanych i sugestie że użytkownik takiego korpusu jest początkującym idiotą który nie będzie umiał wybrać 3 parametrów i trzeba mu dostarczyć 1 parametr który je (te 3) bezsensownie zwiąże (polecam recenzję trybu filmowego r5 na optyczne tam jest to wyjaśnione), ale ogólnie jeśli chodzi o filmowanie to nie ma porównania, lustrzanka w porównaniu z nowoczesnym bezlustrem do filmowania to średniowiecze jest i jeszcze z cropem w prezencie od naszej ulubionej firmy
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 21-04-2025 o 21:53
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Nie znam człowieka, więc pewnie nie dam znać
    po prostu nie wiem czy ktoś się przejmie opinią niemłodego już gościa z niecałymi 5tys subów gdybyś wrzucił kogoś bardziej rozpoznawalnego to bym się zainteresował
    parę dni temu z naszego polskiego podwórka pewien sympatyczny wąsaty pan od fajnej fotografii też zachwalał stare lustra, i ile to on aparatów w życiu już nie przerobił.. taak, ewidentnie mają chłopaki sentyment
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    po prostu nie wiem czy ktoś się przejmie opinią niemłodego już gościa z niecałymi 5tys subów gdybyś wrzucił kogoś bardziej rozpoznawalnego to bym się zainteresował
    parę dni temu z naszego polskiego podwórka pewien sympatyczny wąsaty pan od fajnej fotografii też zachwalał stare lustra, i ile to on aparatów w życiu już nie przerobił.. taak, ewidentnie mają chłopaki sentyment
    Nie mają dziadersy pomysłów to nagrywają takie filmy.
    Wiem oczywiście, że lustrami dalej można zrobić świetne zięcia, no ale po co utrudniać sobie życie.

Jak będzie bezlustro z matrycą ccd albo foveon to nie widzę problemu. Liczy się matryca, kosztem iso mogę zrezygnować dla "magii" obrazka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

No. To trzeba dalej iść. Dziadersy to aparatów używają. Nikt już dzisiaj tego w zasadzie nie kupuje, gdy mamy telefony.

Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów