Pokaż wyniki od 1 do 10 z 515

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ja miałem przygodę z upgrejdem szkła. Można to zrobić tylko z karty.
    Niefajna przygoda, ale dobrze, że szczęśliwie zakończona!
    Co do update firmware body z aplikacji, to tak naprawdę on również odbywa się z karty. To działa tak, że apka pobiera z netu, transferuje pobrany plik do body, ono zapisuje na kartę, następuje restart i dalej update z karty. Apka jedynie zastępuje ręczne pobranie z netu i wgranie na kartę. Sam proces aktualizacji jest taki sam.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Niefajna przygoda, ale dobrze, że szczęśliwie zakończona!
    Co do update firmware body z aplikacji, to tak naprawdę on również odbywa się z karty. To działa tak, że apka pobiera z netu, transferuje pobrany plik do body, ono zapisuje na kartę, następuje restart i dalej update z karty. Apka jedynie zastępuje ręczne pobranie z netu i wgranie na kartę. Sam proces aktualizacji jest taki sam.
    Naiwnie sądziłem, że czytnik, który poprawnie czyta kartę zapisze plik też poprawnie. Trzeba być czujnym.
    Rzeczywiście, karta w body musi być czysta przy upgrejdzie z kompa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Przy aktualizacji przez apkę karta musi mieć po prostu wolne miejsce, ale nie musi być na pewno czysta. Sprawdziłem przy ostatniej aktualizacji - na karcie były zdjęcia i w niczym to nie przeszkadzało. Po aktualizacji zdjęcia nie zniknęły, za to był na karcie dodatkowo widoczny plik z firmware.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Przy aktualizacji przez apkę karta musi mieć po prostu wolne miejsce, ale nie musi być na pewno czysta. Sprawdziłem przy ostatniej aktualizacji - na karcie były zdjęcia i w niczym to nie przeszkadzało. Po aktualizacji zdjęcia nie zniknęły, za to był na karcie dodatkowo widoczny plik z firmware.
    Ja wszystkie update (czy przez wgranie pliku czy przez apkę) robiłem na kartach na których były zdjęcia. Nigdy to nie przeszkadzało.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Początki nałogu

Naiwnie sądziłem, że czytnik, który poprawnie czyta kartę zapisze plik też poprawnie. Trzeba być czujnym.
    Warto się przyjrzeć temu, co wyprawia czytnik. Miałem przygodę z Canonem 7D - zanim doszedłem co i jak, wyrzuciłem 3 albo 4 karty, bo nie mogłem zgrać zdjęć czytnikiem na komputer i byłem przekonany, że to wina karty. Kiedy karta była w aparacie, zdjęcia dało się przeglądać, po włożeniu do czytnika nie było widać zdjęć na komputerze, po włożeniu do body zdjęcia były, ale żeby zrobić następne, body kazało formatować kartę. Okazało się, że czytnik nadpisywał jakiś plik (czytnik wyprodukowano w Chinach), który był źródłem problemu. Po zmianie czytnika na Transcend, (który służy do dziś), wszystko wróciło do normy, niestety... straciłem karty, na szczęście nie zdjęcia, które można było zgrać z body kablem.

Uprawnienia umieszczania postów