Rzucają ochłapy jak psu a Wy się tym jaracie? Częstotliwość kłapnięć migawki co jedno oczko to sobie można było ustawiać już w C 7D Mark II, no i niby dlaczego tego nie można ustawić w każdym jednym aparacie? Kosmiczna technika, czy jak?![]()
Rzucają ochłapy jak psu a Wy się tym jaracie? Częstotliwość kłapnięć migawki co jedno oczko to sobie można było ustawiać już w C 7D Mark II, no i niby dlaczego tego nie można ustawić w każdym jednym aparacie? Kosmiczna technika, czy jak?![]()
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Matryce jednak wolniejsze niz Nikonowe z Z9 i Z8?
korpus bedzie hitem sprzedażowym canona,niestety nadal widać politykę nna szczęście nie jest to typowe krok do przodu dwa do tyłu a raczej cykanie drobnymi ulepszeniami bez wizji pisalem kiedyś że zapłaciłbym za interfejs filmowy w r5 ktory firma ma (w r5c) i moglaby go wdrożyć zamist tego wrzuca waveforma i udaje ze t wielki ficzer jest dobre i to ale to nie jest wizja o jaką chcielibyśmy widziec myśląc canon r5 oczywiście trudno poprawiać korpus idealny ale można tylko trzeba mieć wizję a tego zabrakło . czy kupię ten korpus - tak kupię - kiedyś
EOS 3, 5D, R5
Szybsze niż w Z8/Z9 i Z6III.
fps i odczyt będą szybsze
https://www.dpreview.com/products/co...ts=canon_eosr1
Focus bracketing będzie działać z lampą błyskową? Bo obecnie tylko R3+EL-1.
Z9 C120: 11 MP, JPEG normal
Jak w RAW jest 20 vs 30 kl/s dla R5II...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Stawiam, że będą miały szybszy odczyt niż w N.
Canon R3 4.79 ms
Nikon Z6 III 14.41 ms
Canon R5 16.39 ms
Nikon Z8/Z9 3.73 ms
Nikon Z7 II 65.58 ms
https://horshack-dpreview.github.io/RollingShutter/