Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
@atsf widać, że masz duży żal do Canona, ja bym na Twoim miejscu już dawno sprzedał ten aparat - piszę to bez jakiejkolwiek złośliwości. Po prostu, gdyby sprzęt tak mnie irytował, to bym się go pozbył.

Mimo wszystko mam pytanie o "banding" - gdzie Ty go widzisz, bo patrzę na te zdjęcia i jak nic takiego nie widzę. Te pasy to jest kwestia związana z migotaniem sztucznego światła a nie bandingiem, a jeśli Ty widzisz u siebie coś jeszcze, to raczej problem po stronie Twojego monitora i małego gamutu.

Odnośnie problemu z kartą i winą po stronie R7 to jednak by to stwierdzić należałoby IMHO tą kartę przetestować w większej ilości aparatów niż dwa.
Jak go zwał, tak go zwał, ale ten efekt "związany z migotaniem sztucznego światła" nie występuje w R7 przy migawce mechanicznej, bo wtedy klatka jest naświetlona normalnie, równomiernie. Także niemożność ustawienia ostrości na linię poziomą jest dla mnie niewyobrażalny, odkąd wynaleziono czujniki krzyżowe AF.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
Odniosę się tylko do symulowanego dźwięku migawki elektronicznej - nie potrzeba słuchawek, uruchamiasz migawkę elektroniczna idziesz do opcji dźwięku i tam ustawiasz poziom głośności dzwieku migawki i wtedy dziwiek ten słychać (dźwięk jest mało ciekawy, w serii taki dziwny ale jest słychać, że robisz zdjęcia)
Zarówno instrukcja, jak i komunikat przy ustawianiu głośności, twierdzą, że jest ona słyszalna tylko przez słuchawki, a moja praktyka to potwierdza- jest ledwo słyszalny tylko dźwięk uruchomienia, a potem już nic nie słychać.