Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 294

Wątek: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Sytuacja w branży eventowej w 2023 roku

Czy ten Kartezjusz, to facet, co robi mapy? Nie przypominam sobie, żeby się mnie taki któś kłaniał...

Co ma wspólnego zgoda na publikowanie na stronie szkoły, zdjęć z życia szkoły, wyrażona jednorazowo, do faktu, że fotograf przychodzi rok w rok i robi zdjęcia wszystkim uczniom? I to za każdym razem inny? Przecież o tym była tu mowa. Długo jeszcze będziesz bawił się w sofistyka i przytaczał nazwiska znanych filozofów? Czy już Ci się skończyli pomysły?
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Ja robiłem zdjęcia w szkołach, w przedszkolach, na ślubach w kościołach, na koloniach, jeszcze w czasach, gdy nikt nawet nie śmiał oczekiwać jakiejś doli z tego tytułu, a jak się to zaczęło robić popieprzone, to akurat przypadkowo zakończyłem tę działalność, i się wziąłem za zwierzątka, bo ich się nie muszę pytać o żadne zgody, i jest mi z tym byczo
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Ostatnio nawet półki w sklepach mięsnych mają awarię (wiadomo o co chodzi - tylko jeżdżący hulajnogami mogą nie wiedzieć)

Nowy kwiatek z rodzimego podwórka!

Przy obecnych cenach życia oraz sprzętu cały czas łatwo znaleźć kretynów (inaczej nie można ich nazwać), którzy chcą i będą pracować za kubek kawy przez bite pięć godzin na evencie biznesowym !!!!!!!!!!!! Patrząc na ilość odpowiedzi to chętnie zlecę takiemu jednemu z drugim kretynowi, aby w ramach barteru (codziennie stawiam piwo i kawę) wyremontowali mi kuchnię. W ramach barteru zrobię im również portfolio na stronę z efektami ich pracy (makro ze zbliżeniami wszelkich niedociągnięć).

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywaniebarter.PNG
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	27,4 KB
ID:	15133
    Ostatnio edytowane przez candar ; 01-10-2023 o 22:54
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Przy obecnych cenach życia oraz sprzętu cały czas łatwo znaleźć kretynów (inaczej nie można ich nazwać), którzy chcą i będą pracować za kubek kawy przez bite pięć godzin na evencie biznesowym !!!!!!!!!!!! Patrząc na ilość odpowiedzi to chętnie zlecę takiemu jednemu z drugim kretynowi, aby w ramach barteru (codziennie stawiam piwo i kawę) wyremontowali mi kuchnię. W ramach barteru zrobię im również portfolio na stronę z efektami ich pracy (makro ze zbliżeniami wszelkich niedociągnięć).
    Problem branży foto to zbyt niski próg wejścia przy małym rynku zleceń i niemal zerowych kosztach. Co przy niezbyt mierzalnych końcowych efektach powoduje, że niemal każdy może próbować sił. Porównanie tego z bardzo rozbudowanym rynkiem budowlanym nawet bez uwzględnienia kosztu materiałów jest dosyć problematyczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dzisiaj na fejsie była modelka, aktualnie dzieciata i mężata pytała o rodzinna sesję TFP. I oczywiście byli chętni jej to zrobić.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

A to przy TFP ma jakieś znaczenie sytuacja rodzinna jednej ze stron tego typu umowy?
    Zawsze myślałem, że TFP to TFP - z założenia barterowe, bezgotówkowe i jeśli chodzi o szczegóły „do dogadania” itd.
    W ramach tego mogę chcieć mieć zdjęcia bezcennego argentyńskiego kaktusa z mojej kolekcji i jak ktoś się zgodzi je zrobić dla mnie bo chce mieć w swoim portfolio takie zdjęcia to ten kaktus dostanie fajna sesje i generalnie wszystko gra.

Od narzekania w necie na to co inni ludzie robią ze swoim sprzętem i czasem z pewnością nie przybędzie sensownych zleceń.
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 02-10-2023 o 00:26

Miasto

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    A to przy TFP ma jakieś znaczenie sytuacja rodzinna jednej ze stron tego typu umowy?
    Zawsze myślałem, że TFP to TFP - z założenia barterowe, bezgotówkowe i jeśli chodzi o szczegóły „do dogadania” itd.
    W ramach tego mogę chcieć mieć zdjęcia bezcennego argentyńskiego kaktusa z mojej kolekcji i jak ktoś się zgodzi je zrobić dla mnie bo chce mieć w swoim portfolio takie zdjęcia to ten kaktus dostanie fajna sesje i generalnie wszystko gra.

Od narzekania w necie na to co inni ludzie robią ze swoim sprzętem i czasem z pewnością nie przybędzie sensownych zleceń.
    Krótkie pytanie do Ciebie

Potrafisz odróżnić późniejsze KOMERCYJNE wykorzystanie przez zleceniodawcę zdjęć wykonywanych przez Ciebie za darmo na evencie biznesowym przez kilka/kilkanaście godzin (dochodzi do tego kilkugodzinna postprodukcja) od kilku tzw. fotek wykonanych w ramach TFP? Jeśli tak lubisz być jeleniem wykorzystywanym przez zleceniodawcę/pracodawcę to z otwartymi rękami przyjmą Cię wszędzie do pracy za darmo.

Bo jeśli nie widzisz żadnej różnicy to może idź kup 1.000 litrów paliwa na stacji benzynowej i rozdawaj je gratis w ramach reklamy Twojej osoby na FB i IG, albo w ramach barteru za kubek kawy - wyjdzie na to samo.

@robcio
    BTW - mogę porobić zdjęcia bezcennego argentyńskiego kaktusa z Twojej kolekcji (oraz całej reszty Twoich "kfjatkuf") a w ramach barteru oddasz mi swój aparat i obiektywy. Chętny? ten kaktus dostanie fajna sesje i generalnie wszystko gra

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Problem branży foto to zbyt niski próg wejścia przy małym rynku zleceń i niemal zerowych kosztach. Co przy niezbyt mierzalnych końcowych efektach powoduje, że niemal każdy może próbować sił. Porównanie tego z bardzo rozbudowanym rynkiem budowlanym nawet bez uwzględnienia kosztu materiałów jest dosyć problematyczne.
    Niestety pełno jest obecnie Januszy (przepraszam noszących to imię) biznesu, którzy zepsuli rynek bezmyślnie wykonując za darmo zlecenia komercyjne na poziomie jakościowym dziecka ze smartfonem w ręce. Obecnie nie liczy się jakość materiału, ale wyłącznie DARMOCHA.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-10-2023 o 06:19
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

TFP nie powinno być potem wykorzystywane komercyjnie, poza właśnie rozbudową PF.
    Zdjęcia na strony, czy inne wykorzystanie komercyjne to już nie jest FTP. Ale my to wiemy, natomiast czy tak podchodzi do tego fotografujący, który chce zaistnieć jakoś ? To nie są ani łatwe ani oczywiste rozkminy.
    Jak już napisano, próg wejścia nie jest wysoki, są te dofinansowania na rozpoczęcie działalności więc jest jak jest.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Miasto

W temacie tego wątku:

Polsko-włoska para młoda uciekła z restauracji i nie zapłaciła za wesele

"Polka i Włoch są poszukiwani przez włoskich karabinierów po tym, jak uciekli po swoim weselu koło Frosinone we włoskim regionie Lacjum, nie płacąc rachunku w restauracji. Jak ustalono, małżonkowie polecieli do Niemiec. Nie wyklucza się, że stamtąd pojadą do Polski. Małżonkowie zaraz po ślubie i eleganckim przyjęciu weselnym dla 70 osób wyruszyli w podróż poślubną. Po biesiadzie w lokalu pozostawili zamiast miłych wspomnień niezapłacony rachunek wynoszący osiem tysięcy euro."

Właśnie dlatego warto brać kasę za usługę zanim stracicie z oczu klienta.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-10-2023 o 08:39

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Czy ten Kartezjusz, to facet, co robi mapy? Nie przypominam sobie, żeby się mnie taki któś kłaniał...

Co ma wspólnego zgoda na publikowanie na stronie szkoły, zdjęć z życia szkoły, wyrażona jednorazowo, do faktu, że fotograf przychodzi rok w rok i robi zdjęcia wszystkim uczniom? I to za każdym razem inny? Przecież o tym była tu mowa. Długo jeszcze będziesz bawił się w sofistyka i przytaczał nazwiska znanych filozofów? Czy już Ci się skończyli pomysły?
    Mi pomysły nie, ale kończę z tobą polemikę, bo z wpisów widać, że tobie skończyła się kultura.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ostatnio nawet półki w sklepach mięsnych mają awarię (wiadomo o co chodzi - tylko jeżdżący hulajnogami mogą nie wiedzieć)

Nowy kwiatek z rodzimego podwórka!

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywaniebarter.PNG
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	27,4 KB
ID:	15133
    Tak jest! Wprowadzić koncesje, żeby sprzęt fotograficzny mogła kupić tylko osoba, która zdała egzamin przed Jury Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie.

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów