niestety tez czasem coś kupuję, idę z postępem kupiłem bezlustro jak dojrzało na tyle żeby warto go było kupić - może kupię 100-500L, potrzebuję gimbal chyba? ale nie wiem czy taki jak chcę kupić wystarczy.
nie wiem czemu z uporem maniaka miłośnicy wynalazków odrzucają istnienie ogromnego wyboru i ogromnej szklarni EF (w wersji L oczywiście) która przez przejściówkę pracuje znakomicie z jakością obrazka lepszą niż na natywnym mocowaniu (bo autofocus nie ma FF/BF i trafia zawsze - przywołam takie doświadczenie życiowe z korpusem kropowym EF - dobre szkło Lka robisz zdjęcie wygląda że się udało, a jak się przyglądasz to wychodzi że ostrość jest nigdzie, nie widać miejsca gdzie niby miałaby być ustawiona, a już na pewno nie tam gdzie ją ustawiałem, na 6D już tego nie było (ba nawet stare 5D tego nie robi) ale i tak na R5 pracuje to znacząco lepiej) serio brakuje wam coś w tej szklarni? może jakość optyczna lub mechaniczna jest za słaba? ceny są jakie są, nadal, pomimo wieloletnich zapowiedzi że tak będzie nie chcą dodawać tych eLek jako gratis do gazetki lub hamburgera. załóżcie konwerter najlepiej oryginał, a nie wynalazek i macie dostęp systemu który cytując klasyka "zaspakaja wszystkie potrzeby".