Nie udalo mi sie w dniu premiery, ale moje przemyslenia o tych nowosciach pozostaja aktualneaczkolwiek wielu z Was sie nie zgodzi
Nie udalo mi sie w dniu premiery, ale moje przemyslenia o tych nowosciach pozostaja aktualneaczkolwiek wielu z Was sie nie zgodzi
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
moim zdaniem mało przemyśleń (zbyt mało), a sporo informacji które są pewnie napisane dużymi literami na pudełku R8 (4K bez cropa(w końcu się udaje naszej ulubionej firmie zrobić 4K bez cropa), płaski profil, 10bit, 4.2.2, 4K/60 owersampling z 6K) nie znam się na filmowaniu ale czy nie warto byłoby odpowiedzieć na narzucające się pytania:
czy brak możliwości użycia zewnętrznego rekordera to dobrze? czy źle?i czy to dyskwalifikuje taki sprzęt? a jesli tak to w jakich zastosowaniach?
czy zapis tylko i wyłącznie z kompresją międzyklatkową IPB to dobrze? czy źle?i czy to dyskwalifikuje taki sprzęt? a jesli tak to w jakich zastosowaniach?
jak się mają tego typu ograniczenia do ceny tego produktu?
ogólnie zaczyna to przypominać testy gazetowe obiektywów - wynik wszystkie są bardzo dobre lub wspaniałe - chciałbym żeby tak było ale to niemożliwe i raczej nie polecałbym kupna obiektywu na podstawie takiego testu gazetowego.
Ostatnio edytowane przez mirror ; 10-02-2023 o 19:32
EOS 3, 5D, R5