Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Mam pytania do użytkowników eRki:
    - czy przy założonym dekielku i obserwacji przez wizjer widzicie lekkie odbicie graficznych/numerycznych elementów intefejsu na soczewkach (?) wizjera? Taka fioletowa, rozmyta flara. Coś podobnego do odbić na np. szybach wystawowych.
    - czy w przypadku zdjęć zawierających jednocześnie duży obszar ciemny oraz jakiś element o dużej jasności - czy widzicie fioletową flarę od tego jasnego elementu?

Jestem w tej chwili w wilgotnym, gorącym kraju i podczas robienia zdjęć wieczornych zauważyłem że widzę flary w wizjerze - pojawiają się bliżej oka, niż jest umiejscowiony wyświetlacz OLED. Zastanawiam się, czy to "ficzer" eRki, którego wcześniej nie zauważyłem, czy też może mam np. zaparowaną od wewnątrz "komorę" (no, musi tam być kilka soczewek przed ekranem OLED, nie? wizjera.
    Ponad 2 lata używam R-kę i do przeczytania Twojego postu nie miałem tego typu problemu, dziś zajrzałem i się pojawił

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ponad 2 lata używam R-kę i do przeczytania Twojego postu nie miałem tego typu problemu, dziś zajrzałem i się pojawił
    Ja mam problem z zobaczeniem. Może okulary wpuszczają za dużo dodatkowego światła bokiem i po prostu tego nie widzę.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów