Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Uniwersalna pełna klatka 5DMkII czy 6D (WG)

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Galipette
    Miasto
    Płock

Domyślnie Re: Odp: Uniwersalna pełna klatka 5DMkII czy 6D (WG)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym tez z innej beczki kminil... probowales M5 do sportu? ten aparat ma po* ergonomie, ktora do spolki z lagiem telewizora (udajacego celownik) skutecznie zniecheca do bezlusterkowcow, ale wbrew pozorom ciagly AF w sportach nawet sie wyrabia, a matryca zupelnie przyzwoicie sobie radzi na wysokich ISO. ja takim M5 hokeja na lodzie (sztuczne swiatlo) albo na trawie focilem i do ISO 1600 nie mialem zadnych zastrzezen. jakbym to klepal regularnie, to wolalbym 80D (z ta sama matryca co M5) do spolki z jasnym tele zamiast 5D2 czy 6D1 z ich mizernym AF. wole bardziej szumiace ale przynajmniej z trafiona ostroscia...
    Robiłem M5 troche zdjęć biegaczy i byłem bardzo rozczarowany. Na 800 zdjęć 300 wywaliłem. Druga sprawa że mam ok 200 cm wzrostu i duże dłonie. Trzymanie M5 pół dnia w ręku to jakaś masakra. To jest dobry aparat na wakacje gdzie od czasu do czasu go złapiesz i zrobisz kilka fotek. Co do samej matrycy i jkaości nie mam zastrezżeń w M5. Z dobrym szkłem fajne zdjęcia z tego wychodziły
    Ostatnio edytowane przez Galipette ; 08-06-2021 o 10:36

Uprawnienia umieszczania postów