Tak właśnie się zastanawiałem czy 214 czy 215. Ładne zdjęcia.
Jeszcze tylko spróbuj namówić modelkę, żeby się częściej tak ładnie uśmiechała jak na 210.![]()
Tak właśnie się zastanawiałem czy 214 czy 215. Ładne zdjęcia.
Jeszcze tylko spróbuj namówić modelkę, żeby się częściej tak ładnie uśmiechała jak na 210.![]()
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 24-05-2021 o 16:47
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Dla mnie 214-216 to... no pomysł jest, ale w odbiorze mega ciężko. Ta mina sprawia, że w ogóle nie wiem po co i o co chodzi w tych zdjęciach, ale kolor fajny![]()
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 25-05-2021 o 10:23
Teraz podobają mi się wszystkie misie. Nawet ten dziubek w środku.
A tak poważnie, dlatego mówiłem o uśmiechaniu się, bo coś takiego jest wtedy w twarzy, w oczach, że zdjęcie jest o dwa poziomy ładniejsze. Nie umiem tego lepiej wyjaśnić.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
W 100 % się z Tobą zgadzam... muszę częściej prosić o ten uśmiech.
A tak w ogóle, to dalej po malutku do przodu... jutro wpada kuzynka koleżanki bo też chciała zdjęcie biznesowe, może uda mi się ogarnąć coś wartego wrzucenia.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Fajnie do przodu z pomysłem, barwą i pozowaniem. Jednak cały czas uparcie i konsekwentnie spychasz twarz albo do góry albo do boku kadru. Kuje mnie to w oczy strasznie! Nie potrafisz balansować tym co istotne, a co nie w kadrze. Już bym wolał centralnie walone z buzią po środku jak fotka kelnerki, niż, te krawędziowe ucieczki. 219 usta w mocnym punkcie, twarz kompletnie nie wiadomo po co zepchnięta do rogu zdjęcia, za dużo dołu. 221 to już w ogóle kaleczenie podstaw fotografii! 211 sweter na ładnej pani, a nie ładna pani w swetrze- źle kadrowane ! 212 to samo - spychanie do krawędzi![]()
Popracuj nad kadrem i pamiętaj, że w portrecie najważniejsza jest twarz i oko (w mocnym punkcie) a nie przedramię lub 3/4 kadru wypełnionego niczym! Do dzieła chłopie, pracuj nad tym, kibicuje Ci mocno !
@robertskc7 dzięki za uwagi ale tym razem bede się bronił...
*Zdjęcie 221 napisałeś że w ogóle nie w mocnych punktach, a jednak jest zarówno w spirali jak i klasycznym trójpodziale.
*Zdjęcie 219 oko idealnie w mocnym punkcie spirali tak samo jak zdjęcie 220.
Oczywiście biorę do siebie Twoje uwagi i postaram się nastepnym razem zwrócić na to uwagę.
Dzięki za komentarz.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Załącznik 6304
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 28-05-2021 o 21:57
Jezeli tak interpretujesz trojpodzial to nie dziwię się że popelnaisz takie błedy. Podziel sobie zdjecie na trzy rowne czesci w pionie i poziomie i zobaczysz czy masz oko w trojpodziale. Spirale sobie odpuść lub doczytaj do konca o co w niej chodzi bo też nie wiesz co i jak. Staram się tylko pomóc.
Ostatnio edytowane przez robertskc7 ; 28-05-2021 o 22:18