Strona 46 z 97 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 961

Wątek: Canon EOS RP

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez minijack Zobacz posta
    W moim pytaniu chciałem zawrzeć raczej temat kompatybilności korpusu z adapterami EF/M42 lub bezpośrednio RF/M42. Może któryś z forumowiczów przeskoczył błąd FF (brak przysłony).
    czego brak???
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Zacząłem sobie rozważać bezlustro od Canona, tak dla zabawy, ale widzę, ze DR to jeszcze gorsze, niż w 6d2... Co ten Canon? Teraz zerkam coraz bardziej w stronę Z6.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zacząłem sobie rozważać bezlustro od Canona, tak dla zabawy, ale widzę, ze DR to jeszcze gorsze, niż w 6d2... Co ten Canon? Teraz zerkam coraz bardziej w stronę Z6.
    Przy obecnych cenach R profesjonaliście nie godzi się rozważać RP . A w R, DR jest już na prawdę super.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Może to moja fanaberia, ale wpadł mi taki pomysł do głowy. Fotografia to nie tylko super ostre kadry, ale także eksperymenty.
    W moim pytaniu chciałem zawrzeć raczej temat kompatybilności korpusu z adapterami EF/M42 lub bezpośrednio RF/M42. Może któryś z forumowiczów przeskoczył błąd FF (brak przysłony).
    Rozumiem, że koledze AKUSTYKOWI nie wpadł do głowy tak absurdalny pomysł.
    Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale w tych szkłach przesłonę ustawiamy manualnie, bo nie mają żadnej elektroniki. W exif przesłona pewnie zapisze się jako f=0 z tegoż samego powodu. No chyba, że o coś innego Ci chodziło
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie

W moim pytaniu chciałem zawrzeć raczej temat kompatybilności korpusu z adapterami EF/M42 lub bezpośrednio RF/M42.
    przeciez jesli jest to Adapter rf/m42 lub ef/m42 , a RP jest kompatybilny z bagnetem EF , to z definicji musi byc kompatybilny , w przeciwnym wypadku nie bylby adapterem na te formaty.

to tak jakbys sie pytal czy Kolo zapasowe ktore kupiles wraz z samochodem jest kompatybilne z samochodem dla ktorego jest przeznaczone?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Przy obecnych cenach R profesjonaliście nie godzi się rozważać RP . A w R, DR jest już na prawdę super.
    Do zabawy, czyli nie do profesjonalnych zastosowań. Między R a RP jednak jest spora różnica w cenie (40% tańszy RP).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Do zabawy, czyli nie do profesjonalnych zastosowań. Między R a RP jednak jest spora różnica w cenie (40% tańszy RP).
    A w czym w tej zabawie przeszkadza Ci DR z RP? Ja do zabawy (zdjęcia z wakacji, spacerów, itp) używam M6, który ma jeszcze gorszą matrycę. Tylko co z tego skoro jpegi wychodzą bardzo ładne
    3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |

Pełne uzależnienie

skandalem w R jest brak stabilizacji matrycy.
    Stabilizacja b. czesto wyraznie poprawia jakosc obrazowania .
    doswiadczylem ostatnio , musialem przejsc z lepszego optycznie 200 L na 70-200 IS ze wzgledu na stabilizacje.
    w tych warunkach oswietleniowych jak aktualnie na dworzu / na polu bez IS nalezalo stosowac co najmniej 1600 iso , co rujnuje obraz - para optyczna idzie w gwizdek.
    Lub przejsc na stabilizowany zoom o slabszej optyce , ale dzieki IS jakosc obrazowania wynikowo byla jednak lepsza , gdyz tylko 200 iso i praktycznie brak poruszenia.

to bardzo powazna zaleta majaca efektywny wplyw na uzyskana jakosc - stabilizacja matrycy.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    skandalem w R jest brak stabilizacji matrycy.
    Stabilizacja b. czesto wyraznie poprawia jakosc obrazowania .
    doswiadczylem ostatnio , musialem przejsc z lepszego optycznie 200 L na 70-200 IS ze wzgledu na stabilizacje.
    w tych warunkach oswietleniowych jak aktualnie na dworzu / na polu bez IS nalezalo stosowac co najmniej 1600 iso , co rujnuje obraz - para optyczna idzie w gwizdek.
    Lub przejsc na stabilizowany zoom o slabszej optyce , ale dzieki IS jakosc obrazowania wynikowo byla jednak lepsza , gdyz tylko 200 iso i praktycznie brak poruszenia.

to bardzo powazna zaleta majaca efektywny wplyw na uzyskana jakosc - stabilizacja matrycy.
    To jest wątek o RP, nie o R..
    3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |

Pełne uzależnienie

RP Powinen tez miec stabilizacje, nawet bardziej , jesli jest poczatkujaco - amatorski, to nalezaloby zakladac , ze amatorzy nie posiadaja drogich szkiel ze stabilizacja.

niezaleznie czy jest to watek o RP czy o R , brak stabilizacji jest skandalem.
    Nawet gdyby to byl watek o S , tez bylby to Skandal.
    Tzn jesli napiszesz , ze nie jest to watek o R , nie zmienia to postaci rzeczy iz brak stabilizacji jest zrezygnowaniem z oczywistych i niezaprzeczalnych , istotnych zalet. Slowem jest skandalem.

Strona 46 z 97 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów