Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Cytat Zamieszczone przez Marcinus Zobacz posta
    No ale do bezlustra jakim jest R nie można podpiąć obiektywu do lustrzanki innej firmy jak Canon? Np tej sigmy art 35 1.4 ? Nie rozumiem tego stwierdzenia: "Poza tym do lustrzanek jest ogromna ilość obiektywów nowych i używanych więc to dodatkowa zaleta"
    A dlaczego niby nie można??? Przecież jest adapter EF--> RF; skoro mogłem podpisań Tamrony, Sigmy pod mocowania EF do luster, to chyba przez adapter z zestawu R-ki też się da... chyba, że o czymś nie wiem, ale przecież R-ka jest nawet gdzieniegdzie sprzedawana z Sigma-ami.

Na marginesie: https://www.diyphotography.net/sigma...t-more-lenses/

Dopiero zaczyna

Domyślnie Re: Odp: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    A dlaczego niby nie można??? Przecież jest adapter EF--> RF; skoro mogłem podpisań Tamrony, Sigmy pod mocowania EF do luster, to chyba przez adapter z zestawu R-ki też się da... chyba, że o czymś nie wiem, ale przecież R-ka jest nawet gdzieniegdzie sprzedawana z Sigma-ami.

Na marginesie: https://www.diyphotography.net/sigma...t-more-lenses/
    Bangi, jakiego Tamrona podpinałeś pod eRkę? Działał bez problemu? 150-600 g2, ma luz na bagnecie spowodowany, trochę większą niż w większości firmowych szkieł dziurką na bolec blokujący. W canonie 6d puki co nie nie stwarza to problemów, ale tu trochę się boje jak to będzie działać z przejściówką. Wiem, że najprawdopodobniej będę musiała zdobyć tap control, żeby aktualizować soft w tym obiektywie. No i mam nadzieję, że odpadnie problem z BF, bo w 6d musiałem wprowadzać korektę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon 70d zmiana na 6d mark ii czy eos r?

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Bangi, jakiego Tamrona podpinałeś pod eRkę? Działał bez problemu? 150-600 g2, ma luz na bagnecie spowodowany, trochę większą niż w większości firmowych szkieł dziurką na bolec blokujący. W canonie 6d puki co nie nie stwarza to problemów, ale tu trochę się boje jak to będzie działać z przejściówką. Wiem, że najprawdopodobniej będę musiała zdobyć tap control, żeby aktualizować soft w tym obiektywie. No i mam nadzieję, że odpadnie problem z BF, bo w 6d musiałem wprowadzać korektę.
    Nie podpinałem żadnego Tamrona, ani Sigmy, myślałem, że to nie problem skoro po adapterze dostajemy EF na końcu...

Dopiero zaczyna

Bangi a jak jest jeśli chodzi o lagi w wizjerze. Czy spotkałeś się z tym, że obraz potrafił się przyciąć podczas pracy.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez marek2486 Zobacz posta
    Bangi a jak jest jeśli chodzi o lagi w wizjerze. Czy spotkałeś się z tym, że obraz potrafił się przyciąć podczas pracy.
    Jak robisz serią to jest jakby zamrożony na chwilę, w każdym innym przypadku wszystko działa płynnie i jak należy.
    Tutaj od 1:26 to pokazują https://www.youtube.com/watch?v=7fJXIrTl2Ms

Uprawnienia umieszczania postów