Mówiąc szczerze to na swoim 5D classic nastukałem już jako drugi właściciel ponad 350.000 klatek (lustro się nawet nie odlepiłohttps://www.canon-board.info/threads...2o-lustro-w-5D)
Wszystko rozumiem. Też mam sentyment do kaset magnetofonowych i dyskietek 3,5 cala a jeszcze większy do 5,25 cala i kart dziurkowanych/perforowanychAle uwierzcie, że bardzo nie chciałbym wracać do czasów w których używało się kart dziurkowanych/perforowanych
Zaręczam i zaświadczam,że one również były bardzo wyjątkowe - podobnie jak "obrazowanie 5D"
Nie odkryję ameryki pisząc, że używam aparatu z matrycą 24 Mpix z 2013, który obecnie można kupić za 2k zł (niestety nie jest to canon). Oczywiście w 2005 roku Canon 5D to całkiem niezły aparat był (używałem go do upadłego) i zakładając, że osoba chcąca go obecnie kupić za 900 zł uwierzy w mały przebiegoraz regularne serwisowanie - czyli wymianę odklejającego się lustra oraz wymianę migawki (bo nie wierzę w przebieg rzędu 50-100k w starym 5D) to może uda się nim wykonać kilka fajnych zdjęć - czego szczerze życzę.