Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: nowy komputer jaki win jaki procesor

Widok wątkowy

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: nowy komputer jaki win jaki procesor

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta

Ja mam i7 czwartej generacji (i7-4770) bez K i również nie odczuwam potrzeby zmiany. Ale czy składając komputer dzisiaj, nie pięć lat temu, wybrałbyś ten procesor i martwy już socket? Śmiem wątpić...

Nie chcę zrobić błędu i szybko żałować. Jeszcze dwa lata temu jakoś sprzęt dawał radę , ale teraz już za dużo różnych problemów i za wolno ....czas do przodu.
    Jeśli zdecyduję się na win 10 i 8 generację procesorów to znowu wybór jest duży , a większość reklamowana do gier .
    Poza tym jeśli patrzeć cenowo to wszystkie procesory podrożały , bo jeśli w podobnej cenie można kupić 6/7 /8 generację ( tylko średnia półka bez tych najdroższych) to chyba trzeba wybrać najnowszą technologię.
    Z tego co doczytałem to ważna jest jak największa częstotliwość procesora, a tu są ze stałą i zmienną .
    Nie jestem znawcą tematu i już się gubię...
    Może ktoś mi jednak doradzi .....nie można znać się na wszystkim.
    pozdrawiam Wojtek

--- Kolejny post ---

[QUOTE=Merde;1378904]Wydaje mi się, że nadinterpretujesz informacje przeczytane w sieci. Na intelach 8 generacji można zainstalować Windows 7.

Tak jak pisałem nie jestem specjalista w temacie składania komputera .
    Byłem w trzech firmach ( sklepach ) które się tym zajmują i wszędzie usłyszałem że procesory 8 generacji ,
    będą działały tylko pod win 10 i koniec rozmowy .
    Nie byłem w stanie wiedzy z nimi dyskutować .
    Jedynie z w miarę nowego przedziału pod win 7 zaproponowano mi procesor i5 7400 ....a to zaledwie podstawowe 3.0 GHz ( w Turbo 3.5 GHz ), co nie wiem czy to jest przyszłościowe...
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 22-10-2018 o 20:01
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Uprawnienia umieszczania postów