Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Lustrzanka do zdjęć stok narciarski

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Lustrzanka do zdjęć stok narciarski

Tak pojdzie seria.
    Tak bedzie na kompie lv.

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez svkk Zobacz posta
    Tak pojdzie seria.
    Tak bedzie na kompie lv.
    No to bierz 7D mark II.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

A jaka jest roznica pomiedzy 6d2, 5d2, 7d2 pod wzgledem jakosci wykonania, zywotnosci migawki? Jak kwestia awaryjnosci tych modeli? Zalezy mi na solidnej konstrukcji.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

A jaka jest roznica pomiedzy 6d2, 5d2, 7d2 pod wzgledem jakosci wykonania, zywotnosci migawki? Jak kwestia awaryjnosci tych modeli? Zalezy mi na solidnej konstrukcji.
    dla jasnosci moja rada z nowym 5d2 była "żartem" z Twojej wiedzy dot. sprzetu ten model jest juz niedostepny jako nowy od ładnych paru lat (a napisałes że ma byc nowy)
    a na powazne to 7d2 sprawia naprawde solidne wrazenie (i jak bym miał wybierac "woła roboczego" który bedzie jechał seriami na stoku to postawiłbym na 7d2 a nie na 6D2)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    dla jasnosci moja rada z nowym 5d2 była "żartem" z Twojej wiedzy dot. sprzetu ten model jest juz niedostepny jako nowy od ładnych paru lat (a napisałes że ma byc nowy)
    a na powazne to 7d2 sprawia naprawde solidne wrazenie (i jak bym miał wybierac "woła roboczego" który bedzie jechał seriami na stoku to postawiłbym na 7d2 a nie na 6D2)
    Takiej odpowiedzi szukalem czyli wol roboczy to 7d2. Teraz do uzytkownikow, jaka jest zywotnosc migawki. Wiem ze to loteria, ale usredniajac.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Takiej odpowiedzi szukalem czyli wol roboczy to 7d2. Teraz do uzytkownikow, jaka jest zywotnosc migawki. Wiem ze to loteria, ale usredniajac.
    nie ma jednej jasnej odpowiedzi, w body,dla których Canon deklaruje żywotnośc na 150K ludzie jada po 300-400K i sprzet nadal działa, słyszałem tez o przypadkach gdzie przy ok 50-60K padała
    a wymiana migawki w sprzecie który na siebie zarabia to tez nie koniec swiata
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Nie wiem czy to wół roboczy. Nominalnie ma 200tys czyli formalnie o 100tys więcej niż nowe 80d czy 6d2 ale one mają tłumienie wibracji lustra więc są też żywotne. Wół roboczy to 1dx2 z 500 tys

Ja osobiście do tego celu bralbym puszki z dobrym DP i rozpoznawaniem twarzy. Wymiana migawki to nie są jakieś koszty...

Posproccess zdjęcia z automatu + ML z oceną ostrości i "jakości" zdjecia.

Uprawnienia umieszczania postów