Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

^^ Ponoc w przyszłym roku w Word Press Photo pojawi się kategoria Ostrość, Jakość wydruku oraz Najlepszy DR. Wszystkie nagrody zgarnie Sony
    Ja już nie wiem czy to jest śmieszne czy straszne...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^ Ponoc w przyszłym roku w Word Press Photo pojawi się kategoria Ostrość, Jakość wydruku oraz Najlepszy DR. Wszystkie nagrody zgarnie Sony
    Ja już nie wiem czy to jest śmieszne czy straszne...
    Nie bardzo wiem co dla Ciebie jest śmieszne/straszne ?
    I .... dlaczego ?

1.
    Że nowsze konstrukcje obiektywów projektowane dla matryc o dużej gęstości dają lepszą ostrość/DR na zdjęciach z tymi matrycami niż obiektywy nie projektowane do tych celów ?
    2.
    Że aparaty z większą gęstością matryc dają zdjęcia o większej ostrości ?
    3.
    Że są przyjęte standardy oceny jakości aparatów i obiektywów ?
    4.
    ...... ?

Takie są fakty.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 20-08-2017 o 16:35
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

niech zgarnia, co Cie to
    każdy ma swoje 5 minut
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

śmieszna jest wiara w marketing i cyferki, a ogólnie to dobrze że jest konkurencja, co do tych nowoczesnych obiektywów to konkurencja (wszelaka) zaczyna sobie radzić (ale z trudem) z tak nowymi konstrukcjami jak 17-40 który nadal wypada świetnie na tle konkurencji.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony
    Miasto
    .

Z 17-40L to bym tak nie galopował Jest tanie i lekkie, ale nowsze 16-35 F4 L to już inna liga rozdzielczości i przepaść w korekcji wad obrazu. Nie ta epoka, na 5d to szkło dawało radę, ale już na 5dsR wątpię.
    Ostatnio edytowane przez gnd ; 20-08-2017 o 17:48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Mnie Jan Pawlak prawie już przekonał do zmiany na soniacza. Czy? Ano tą informacją, że sigma zrobi do końca roku 4 obiektywy do tego sytemu. Jak już sigma zrobi te szkła, to znaczy że tam musi być jakaś cywilizacja. Ciekawe czy sony zmieni z tej okazji bagnet na kolejny.

Uzależniony
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Mnie Jan Pawlak prawie już przekonał do zmiany na soniacza. Czy? Ano tą informacją, że sigma zrobi do końca roku 4 obiektywy do tego sytemu. Jak już sigma zrobi te szkła, to znaczy że tam musi być jakaś cywilizacja. Ciekawe czy sony zmieni z tej okazji bagnet na kolejny.
    Może zrobić średni format Jakieś patenty już na to mają

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Może zrobić średni format Jakieś patenty już na to mają
    Nikon d810 na ISO64 to już jakość jak średni format (no, z wyjątkiem rozdzielczości 36 a nie 50 mpix).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jedno mi nie daje spokoju czemu ludzie jeszcze kupują Canona, a podobno kupują - bo ploty mówią że Canon ma nawet w granicach 60% rynku aparatów z wymienną optyką. Ciągle nie rozumiem tego owczego pędu do kupowania takiego badziewia. Tyle się pisze że najważniejszy jest DR i do tego ostrość szkieł. I jeszcze ten beznadziejny balast w postaci lustra i przestarzałego AFa. Niepojęte jak można tego wszystkiego nie wiedzieć i popełniać takie kardynalne błędy zakupowe .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Na blogu
    Photography Blog by Miami Celebrity Portrait Photographer Brian Smith
    jest porównanie (do innych celów) odpowiednich obiektywów FE Sony, EF Canona i Nikona w 14 różnych typach.
    Są też aktualne ceny.

Średnie ceny tych obiektywów to :
    Sony 1366 $
    Nikon 1251 $
    Canon 1266 $

Trzeba uwzględnić że obiektywy systemu FE zostały wprowadzone do sprzedaży w 2013 roku, są to konstrukcje nowe przystosowane do matryc o dużej gęstości a w konsekwencji dające lepszą jakość techniczna zdjęć z tymi matrycami.

Sigma "włączyła się" do segmentu Sony EF, jeszcze w tym roku wypuści 4 typy zaprojektowane dla bezlusterkowców o dużej gestości matryc i sukcesywnie ma pokryć cały zakres zapotrzebowań

jp
    Liczenie średniej cen w tym przypadku mija się z celem...85mm najdroższy Canon, 35mm najtańszy Sony, 16-35 najdroższy Sony.
    Wychodzi na to, że Sony mimo, nowszej technologii jest jednak tańszy, a zakładanie, że każdy użytkownik ma wszystkie obiektywy danego systemu - wyliczanie średniej - i na tej podstawie szacowanie kosztów jest zupełnie nielogiczne i bezcelowe. Sigma może sporo namieszać bo dobry autofocus i niezła jakość na FE za połowę ceny będzie jak lep na muchy.

Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów