Pokaż wyniki od 1 do 10 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez marw Zobacz posta
    Śledząc temat oraz przeglądając zagraniczne fora mam już mętlik w głowie. Jeszcze parę dni temu wybór był prosty - 5d mark IV. Aktualnie posiadam marka III, a dzisiaj sprzedałem marka II. Pracuję na stałkach (+70-200 i 17-40). Ślub, trochę repo i sport. Zastanawiam się czy dokładać 4500 do mk IV, czy kupić drugą trójkę? Pytanie kieruję do użytkowników posiadających te dwie puszki.
    Jeżeli jesteś przyzwyczajony do robienia bardzo dużej ilości zdjęć na jednym akumulatorze oraz używasz kart SD marki SanDisk to lepiej kup sobie drugą trójkę.

5D MkIV battery life vs 5DIII

Caution: Sandisk SD Card Issue with 5D Mark IV

Canon 5D mk iv - Err02

Wiesz, to zależy od zlecenia, tematu itd. Dla jednych dużo to kilkaset dla innych półtora tysiąca. Mój dm3 robił od 700-1000 na jednym aku w zależności od warunków. Jeśli chodzi o karty to raz miałem problemy na jakimś starym body z SanDiskiem i od tamtej pory używałem Kingstonów CF + SD (do backupu w 5dmk3). Po ewentualnym zakupie mk4 myślałem wyposażyć go w CF Lexara 1066 + jakiegoś SD do backupu. I tu będzie problem... bo właśnie o SanDisku myślałem.

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Jeżeli jesteś przyzwyczajony do robienia bardzo dużej ilości zdjęć na jednym akumulatorze oraz używasz kart SD marki SanDisk to lepiej kup sobie drugą trójkę.

5D MkIV battery life vs 5DIII

Caution: Sandisk SD Card Issue with 5D Mark IV

Canon 5D mk iv - Err02
    Nie zauważylem u siebie problemów z pamięciami, a mam sandiski - zarówno CF (160mb/s), jak I SD (95mb/s).
    Co do żywotności baterii - potwierdzam. Aku szybciej rozładowuję się, zwłaszcza, gdy aparat nie jest używany.

Uprawnienia umieszczania postów