Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 115

Wątek: Wybór stałki 35mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Wybór stałki 35mm

Cytat Zamieszczone przez Mateusz00 Zobacz posta
    Wybór padł na 35 f2 is. Jest ok, szału nie ma. Przymykam, gdy tylko mogę.... ... Udało się kupić w niezłej cenie używkę.
    Pewnie jakaś trefna sztuka, dlatego ktoś się pozbył
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 10-11-2016 o 22:25
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

No właśnie też mi to nie pasuje co prawda krótko mam to szkło, ale jest wypasione. Ostre od pełnej dziury, szybkie i celne jedynie spora winieta moze drażnić, ale imo to nie problem. Ja kiedy mogę to nie domykam

Wrzuć jakiegoś rawa i jak to nie tajemnica to daj znać ile dales?
    SONY

Uzależniony Awatar RTSiak

nawet ta stara bez IS byla ostra :O

Uzależniony

Nawet najbardziej ostrej na 2.0 sztuce 35IS dużo brakuje do ostrości na 2.0 Sigmy 35 ART. Jakoś nie było tego zachwytu nad tym szkłem gdy kosztował lekko ponad 3000zl.Gdy sporo staniał stał się narzędziem idealnym.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 15-11-2016 o 07:30

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Nawet najbardziej ostrej na 2.0 sztuce 35IS dużo brakuje do ostrości na 2.0 Sigmy 35 ART. Jakoś nie było tego zachwytu nad tym szkłem gdy kosztował lekko ponad 3000zl.Gdy sporo staniał stał się narzędziem idealnym.
    Nie ma narzędzi idealnych, zawsze są kompromisy. W przypadku Sigmy jest nim jego waga i gabaryty.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Nawet najbardziej ostrej na 2.0 sztuce 35IS dużo brakuje do ostrości na 2.0 Sigmy 35 ART.
    Przesadzasz. W centrum na f/2,0 brakuje mu ca. 20%, a na brzegach różnice są rzędu ca. 3%. Po przymknięciu do f/4,0 różnice zanikają.

Jakoś nie było tego zachwytu nad tym szkłem gdy kosztował lekko ponad 3000zl.Gdy sporo staniał stał się narzędziem idealnym.
    Nie idealizowałbym, ale niższa cena, pewniejszy AF, mniejsze gabaryty oraz stabilizacja , to "argumenty" które jednak trudno pomijać.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ale tu sie znowu znajduja ludzie, ktorzy sprzedają sigme i kupuja 35 is, bo af w trudnych warunkach nie daje rady, a I canona jest normalnie. W prawie kazdym watku czy jakimś zapytaniu na fb o wyborze 35 pojawiaja sie takie wpisy.
    SONY

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Przesadzasz. W centrum na f/2,0 brakuje mu ca. 20%, a na brzegach różnice są rzędu ca. 3%. Po przymknięciu do f/4,0 różnice zanikają.

Nie idealizowałbym, ale niższa cena, pewniejszy AF, mniejsze gabaryty oraz stabilizacja , to "argumenty" które jednak trudno pomijać.
    Czyli argumenty za canonem 35/2.0? Sam jestem na etapie wyboru 35mm i do tej pory brałem pod uwagę jedynie Sigmę 1.4

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Czyli argumenty za canonem 35/2.0? Sam jestem na etapie wyboru 35mm i do tej pory brałem pod uwagę jedynie Sigmę 1.4
    C35IS: mały, lekki, sprawny AF, dobry IS, bardzo ostry. Jeśli ktoś nie potrzebuje f1.4 i jeszcze większej ostrości to C to dobry wybór. Ma też wady: nie jest metalowy, nie jest uszczelniony i nie jest super pancerny (ale w tej cenie to nierealne).

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Dzięki, widziałem że Canon jest tańszy więc myślę, że będą musiał wziąć to pod uwagę dokonując wyboru.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów