Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Edytko widze ze krotko jestes na forum i z fotografia chyba zaczynasz :-)
    Canon ma swoja polityke i to po ile zakupili sprzet ich sprzedawcy nie ma znaczenia. Chcesz nadal sprzedawac sprzet i zarabiac no to sie musisz zastosowac do ich wytycznych. Wspolpraca z Canonem nie jest prosta.
    )) xx na forum jestem krótko, a z fotografią żyję już jakiś czas Jestem fotografem noworodkowym. Sprzęt raczej nie jest przedmiotem moich zainteresować - bardziej interesuje mnie zdjęcie i potem obróbka z nim związana. Ostatnio zmieniałam system z Nikona na Canona (Nikon był cudowny do momenty ciągłego brudzenia się matrycy - miałam problem raz, drugi i za trzecim dałam nikonowi ultimatum - albo nowy model, albo się rozstajemy i tak się stało, że znów tylko wyczyścili więc dotrzymałam słowa i zmieniłam system). Nie znam się na szkłach Canona, a nie miałam czasu na testowanie. Uratował mnie znajomy pożyczając mi Sigmę Art 50 do mojego body 5dsr. Sigma jest wręcz oszałamiająca... teraz byłam w Polsce i podłączyłam od okolicznego fotografa 50mm L 1.2 ze względu na fajny cashback organizowany przez canona. To co zobaczyłam trochę jednak mnie zniechęciło i nie wiem czy to Canon jest taki słaby czy Sigma taka dobra. Nawet autofokus wydaję mi się szybciej działał z sigmą. Przy okazji mam duży dylemat czy kupić 35mm Art, 35mm L 1.4 ii i do któregoś z nich sigmę 50mm art, a może 24-70 L II zamiast 35mm - nie wiem... podobno ten zoom jest doskonały, a może lepiej zostać przy stałkach może Ty mi doradzisz?

Wracając do tematu, jeżeli canon tak podchodzi to chyba psuje rynek - to się zmowa cenowa nazywa czy jakoś tak .
    Ostatnio edytowane przez EdytaP ; 08-10-2016 o 01:38

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Wracając do tematu, jeżeli canon tak podchodzi to chyba psuje rynek - to się zmowa cenowa nazywa czy jakoś tak .
    Nie, pokiełbasiło Ci się... to właśnie organizatorzy zmowy cenowej oskarżają tych co się wyłamują z dyscypliny o psucie rynku. Zawyżanie cen to jest właśnie naprawianie rynku.

Praktyki cen w sklepach "sugerowanych" przez producenta oraz cen minimalnych są powszechne i raczej nie są ścigane. W USA każdy poważny sklep ma obecnie dokładnie taką samą cenę na 5d4, i ogólnie w Canonie jest znacznie bardziej jednolicie niż w Polsce. Gdyby Coca Cola się umówiłą z Pepsi to co innego...
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów