Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Tablet do wstępnej selekcji zdjęć

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Fotosz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Tablet do wstępnej selekcji zdjęć

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta
    Głownie szybkość pracy, PC przyzwyczaił mnie do tego że wrzucam fotki otwieram i natychmiast widzę, przybliżam i od razu widzę ostre czy nie ostre, natomiast w przypadku tableta - otwierasz - czekasz - przybliżasz - czekasz (a przypomnę że miałem tableta już na dość przyzwoitych bebechach). Ekran błyszczący (w sumie można nakleić folie matową) wszystko odbija. Poza tym sama wielkość ekranu również nie jest komfortowa przy pracy nad zdjęciami.

Sama idea jest super i na co dzień jak najbardziej korzystam z tabletów, ale do innych celów niż fotografia
    iPad Air 2 nie ma żadnej zwiechy... 2x tapnięcie i powiększa momentalnie, bez czekania... Zdjęcie odrzucasz jednym ruchem palca, to samo ranking... Szybciej idzie selekcja na tablecie niż na kompie. Oczywiście mowa tu tylko o selekcji... Wiadomo, ze obróbka już na kompie

Ps.
    LR mobile robi sobie smart preview dlatego jest to takie szybkie. Nie powiększasz RAW'a tylko wygenerowany podczas synchronizacji mniejszy plik... Ocena ostrości (czy trafione czy pudło oczywiście jest możliwa). Nie ma wiec co straszyć, ze na tablecie na wszystko się czeka...
    Fotografia ślubna Kraków - zajęcie zrodzone z pasji
    Mój blog - nie tylko tematy ślubne

Bywalec
    Miasto
    Chełm

Domyślnie Odp: Tablet do wstępnej selekcji zdjęć

Cytat Zamieszczone przez Fotosz Zobacz posta
    Nie ma wiec co straszyć, ze na tablecie na wszystko się czeka...

Tak jak pisałem - odnosiłem się do Surface 2 Pro na i5 - i do pełnej wersji Lightrooma z pracą na pełnych plikach raw, a nie na miniaturkach - i w tej kombinacji się czeka...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów