Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 233

Wątek: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Nowy Canon EOS -1D X Mark II

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Fiu, fiu... Nawet 51200 wygląda nieźle.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Jest test na dpreview - Canon catching up? Canon EOS-1D X II tested in our studio: Digital Photography Review

Wysokie ISO porównywalne do 6D, DR cudów nie ma ale jest lepiej.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Jest test na dpreview - Canon catching up? Canon EOS-1D X II tested in our studio: Digital Photography Review

Wysokie ISO porównywalne do 6D, DR cudów nie ma ale jest lepiej.
    oj chyba słabo ten test oglądałeś - jak na canona to cuda, widać ok 2EV więcej niż zwykle u canona (no może poniżej 2EV) DRa - jest dużo lepiej, to prawie cuda, prawie jak u konkurencji, w wysokim iso nigdy nie było problemów, a wysokie iso 6D tu już całkiem bezproblemowe jest więc jakiegoś ogromnego postępu w tej dziedzinie się nie spodziewam - to pisałem ja jarząbek znany krytyk DR canona.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 05-05-2016 o 10:49
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Po premierze 80D, można było się tego spodziewać.
    Do konkurencji to jeszcze 1EV brakuje.

Zanim Canon odświeży całą linię FF, Nikon też może to zrobić i będzie 2EV różnicy

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Po premierze 80D, można było się tego spodziewać.
    Do konkurencji to jeszcze 1EV brakuje.

Zanim Canon odświeży całą linię FF, Nikon też może to zrobić i będzie 2EV różnicy
    ten jeden ev już takiego znaczenia nie ma, w 6D pociągniesz cienie o 3ev, a to już sporo jest, mnie właściwie to wystarcza na tyle że nie odczuwam problemu w nikonie pociągniesz 6ev, a w 1d-x II 5ev to już że tak powiem różnice akademickie są na tyle akademickie że można zacytować klasyczne posty wiedzących lepiej o prawidłowym naświetlaniu i w tym przypadku to nawet mógłbym się z wiedzącymi lepiej zgodzić - jeśli komuś 5ev nie wystarczy to pewnie 6ev też nie wystarczy co do tych ekstra 2 ev w nikonie to wątpię bo w nowych korpusach nikona dr na niskim iso spada prawdopodobnie kosztem lepszego wysokiego iso (które było słabsze niż w canonie) ale oczywiście kibicuję nikonowi - nie ma to jak dobra konkurencja - konkurencja jest korzystna dla użytkowników canona.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 05-05-2016 o 15:06
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Czy tylko ja nie widzę miniaturek i szczegółów exifa z 1dx II w oknie Eksploratora Windows 7?
    Zainstalowany Microsoft Camera Codec Pack w wersji 6.3.9721.0
    Może MS przestał wspierać Win7...
    Mam ktoś może pomysł jak to obejść?

Pełne uzależnienie
    Miasto

http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1303118 czyli szykuj się teraz lub w przyszłości na niewielki wydatek FastPictureViewer Codec Pack: PSD, CR2, NEF, DNG RAW codecs (and more) for Windows 8.x Desktop, Windows 7, Windows Vista and XP

Tylko jest taki problem że jak na razie nie ma EOS-1D X Mark II na liście wspieranych modeli (listę znajdziesz na samym dole ekranu), ten aparat przecież dopiero co pojawił się w sklepach. Ściągnij sobie wersję trial i sprawdź czy coś będzie widać. Jak nie to musisz czekać aż pojawi się wsparcie albo kontaktuj się od razu z developerem FastPictureViewer Professional / FastPictureViewer Codec Pack | Contact Page

PopArtMedia
    Guest

Miałem go przez jeden dzień i muszę powiedzieć, że slowmotion jest naprawdę mega.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez PopArtMedia Zobacz posta
    Miałem go przez jeden dzień i muszę powiedzieć, że slowmotion jest naprawdę mega.
    To jak wypadł w porównaniu do D5 wg Ciebie ?
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

D5 w większości aspektów wypada lepiej. Kolega ma D5, porównywaliśmy różne kwestie i tak: bateria wytrzymuje ok. dwa razy dłużej w D5, znacznie lepsza praca autofokusa, szczególnie a trybie auto 3D tracking, znaczniej czyście na wysokim ISO, trafniej ostrzy ciemnych warunkach, lepszy wyświetlacz z touch-screenem z prawdziwego zdarzenia, który służy do wielu funkcji np. przeglądania zdjęć i filmów, a nie tylko wyboru punktu AF. Natomiast w D5 video, to ogólnie porażka, więc tu jakąś przewagę ma jedynka... Tylko ile osób, operujących sprzętem tego poziomu, będzie używać aparatów do filmowania (?)

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów