Pokaż wyniki od 1 do 10 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Tylko nie należy zapominać, że 50 1.8 nigdy nie będzie tak jasny jak 50 1.4 więc zależy na czym komu zależy

Dobra, ostra sztuka f1.4 nigdy w kategorii świuatła nie będzie gorsza od f1.8
    Albo tez alternatywnie... jak ktos foci od f/2.8 wzwyz, to dobra sztuka 50/1.4 i tak nie bedzie mniejsza od 50/1.8. Nie zeby to byly jakies wielkie obiektywy, ale 50stm mam w roli nakretki na 100d i to sie miesci w jedna przegrodke na obiektyw w plecaku. z 50/1.4 tego bym juz nie zrobil. W roli taniego sloiczka pod closeupy 50stm jest jednak nie do pobicia

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Albo tez alternatywnie... jak ktos foci od f/2.8 wzwyz, to dobra sztuka 50/1.4 i tak nie bedzie mniejsza od 50/1.8. Nie zeby to byly jakies wielkie obiektywy, ale 50stm mam w roli nakretki na 100d i to sie miesci w jedna przegrodke na obiektyw w plecaku. z 50/1.4 tego bym juz nie zrobil. W roli taniego sloiczka pod closeupy 50stm jest jednak nie do pobicia
    No właśnie. Czyli wniosek jest taki, że punkt widzenia zależy od potrzeb. I każdy powinien sam sobie odpowiedzieć które szkło dla niego lepsze

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez mwitek ; 28-04-2016 o 16:36

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Albo tez alternatywnie... jak ktos foci od f/2.8 wzwyz, to dobra sztuka 50/1.4 i tak nie bedzie mniejsza od 50/1.8. Nie zeby to byly jakies wielkie obiektywy, ale 50stm mam w roli nakretki na 100d i to sie miesci w jedna przegrodke na obiektyw w plecaku. z 50/1.4 tego bym juz nie zrobil.
    W roli zatyczki chyba lepiej by się sprawdził naleśnik EF 40/2.8 STM, więc chyba nie dokonałeś optymalnego wyboru :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów