Okazałem się trudnym przypadkiem i u mnie odbyła się "transplantacja", na szczęście udana.
603/04 to nie jest żaden magiczny kod serwisowy tylko fragment numeru pokwitowania odbioru sprzętu z naprawy. Pokwitowania są oddzielne dla aparatu i obiektywu.
Przy okazji. Z ciekawości sprawdziłem w Internecie czy można kupić sobie kupić matrycę do 5DS na wolnym rynku. Okazuje się że można - Free Shipping Charge!!! 100% Original 5DS CCD CMOS Image Sensor Repair Parts Suitable for Canon 5DS-in Other Consumer Electronics from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Dla:
Było tak:
A jest tak:
Obydwa zdjęcia robione przez zamknięte i niezbyt czyste okno więc trochę to wszystko takie jeszcze zamulone. Teraz jest już cieplej więc mogłem uchylić okno:
Co do powtarzalności AF tego obiektywu przy robieniu zdjęć za pomocą wizjera optycznego na odległości 10-15m... Raz jest ostro a raz mniej ostro. Może to być tylko i wyłącznie moja wina ponieważ nie jestem w stanie za każdym razem ustabilizować aparatu w taki sam sposób robiąc zdjęcia wyłącznie "z ręki". Matryca 5DS naprawdę bardzo mało wybacza.![]()