Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Obiektyw do spottingu - fotografia lotnicza??

Mieszany widok

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: Obiektyw do spottingu - fotografia lotnicza??

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wybieram się za tydzień w sobotę na Smoky Mountain Air Show czyli po polsku Pokazy Lotnicze Gór Smoczych.
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    3. Sigma 150-600 lekka C class bądź heavyweight S class
    Zerknij na to :
    https://www.youtube.com/watch?v=F6tCUFXiDws
    Da się ? da się

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Obiektyw do spottingu - fotografia lotnicza??

Cytat Zamieszczone przez rafels3 Zobacz posta
    Jaką masz puchę? Zaplanuj, jak daleko od pokazów będziesz i dobierz szkło. 200-400 jest świetne na takie imprezy. Wbudowany konwerter fantastycznie uelastycznia pracę (wypróbowane osobiście). Przydaje się jednak monopod, bo po godzinie zaczynają się problemy
    Ostatnio testowałem 1Dx mk2 ze szkłem 400mm f/2.8 IS II. 14kl/s i szybkość AF tej eLki to mega połączenie. Warto rozważyć wypożyczenie, choć nie jest to tania zabawa...
    Przedstawiłem wersję ekstremalną, ale jak ktoś ma środki to... czemu nie?
    No właśnie tak myślę czemu nie. Ale niestety będę mógł tylko używać obiektywu jeden dzień, a poza tym muszę nabyć wprawy, więc jednak chyba tym razem wypożyczę albo Sigmę C albo Canona 100-400 II na początek. Bo 200-400 albo 400/2.8 to 1/3 ceny Sigmy za te kilka dni, a dla mnie tylko jeden dzień zdjęć. Ale następnym razem, jak mi teraz coś ciekawego wyjdzie....

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Zerknij na to :
    https://www.youtube.com/watch?v=F6tCUFXiDws
    Da się ? da się
    No niby da się. Mam nadzieję na czystsze niebo niż w New Jersey. Tylko zastanawiam się czy 80% zdjęć nie wyjdzie jednak lepiej Canonem, mimo że jest trochę krótszy.

Zabiorę 6d i 60d.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów