Może dlatego, że te szampanowane kieliszki są z plastiku, a na 41/43 jest szklany
Może dlatego, że te szampanowane kieliszki są z plastiku, a na 41/43 jest szklany
Ta linia podziału tła jakoś /mi / nie pasuje.Pomyśl nad dodaniem światła /lampa plus filtr -polecam Lee/I nie zapominaj, że i w takim rodzaju fotografii, kolor czarno-biały jest pożądany przez odbiorców.Takich kadrów w sieci jest miliony, znajdź swój styl.Czasami złamanie reguł daje zaskakująco dobre efekty.Do kadru powiedzmy kieliszka, czasami używam aż 32 lamp .Kiedyś opisałem tu stół do takich zdjęć .Stół podświetlany z wymiennymi blatami -od dołu 16 żarówek światła stałego z możliwością przyciemniania -rozjaśniania każdego , jak i wiszący sfotbox nad tym stołem też własnej konstrukcji z podobna ilością żarówek z możliwością modyfikacji .Oczywiście, dla zabawy czegoś takiego nie będziesz tworzył, ale chciałem Ci uświadomić ile światła czasami jest potrzebne do tego rodzaju fotografii
Zaglądam tu do Twej galerii i widzę postępujące efekty![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 12-03-2016 o 23:26
Dzięki italy
No i tu jest właśnie ta różnica między profesjonalnymi a amatorskimi zdjęciami robionymi w dzień wolny od pracy. Sprzętu chciałoby się dużo, ale wiadomo jak to jestOczywiście, dla zabawy czegoś takiego nie będziesz tworzył,
W każdym bądź razie sprawiło mi to wiele zabawy i jakiegoś zadowolenia
W przyszłym miesiącu kupuje drugą lampę i będziemy działać dalej no i w końcu nadchodzi wiosna, trzeba będzie sprzedać C 50 1.8 i rozgladać się za 85 mm.
Czasami nie jest wskazane kupowanie 2 lampy do zabawychoć nie mówię -nie.Większa kreatywność to zapewne ten cel.Za śmieszne pieniądze a może i za darmo -jak pogrzebiesz w domu-wykreuj blendy.Robią nieraz lepszą robotę niż lampy.
Życzę powodzenia i satysfakcji z coraz lepszych kadrów.
46 bardzo, bardzo. szkoda tylko, że kieliszki nie stoją na równi, ale mimo to góra bardzo ciekawa.
Canon EOS 6D + EF 16-35 mm f/4L IS USM + EF 135 mm f/2L USM + EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM + EF 50 mm f/1.8 STM
Moje wypociny >> https://www.facebook.com/PasjaSzewska/
www.pasjaszewska.pl
47. Takie troche "selfie"
Widziałem, gdzieś kiedyś podobne w necie i kusiło mnie bardzo![]()
Jeśli to nie praca z montażem, to super Ci to wyszło![]()
mi się nie podoba![]()
http://i.imgur.com/9b0bOgd.jpg
Tak to wyglądało przy ustawieniu , z montażu to usunięcie rurki tylko/aż .
Ale żeby od razu Putin cie inspirował
A ja myślałem że masz taką wprawę w żonglercea tu fotomontaż
Rób zdjęcia a nie fotomontaże, choć może to też ciekawe pokazanie czegoś tam.![]()