Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Brakujące szkło do 40d

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Domyślnie Odp: Brakujące szkło do 40d

@hannagh kiedyś przy 60D miałem chroniczny problem z ostrościá, Nie wierzyłem że można zrobić tzw. Żylete tá camerá. Wpieniało mnie że ludziska camerá z trzema cyframi zamieszczajá ostre fotki. Problem mòj znikł gdy pozbyłem się kundli I przeszłem na systemowe L ki. Ròwnież 6D świetnie sobie radzi. Sá plotki że podobno oprogramowanie w puszce Canona ma z tym coś wspòlnego by stosować systemowe szkła

Coś już napisał Awatar hannahg

Mam tez np 17-40l i to tez nie wypada dobrze. Ktoś pisał powyżej ze to szkło na ff jest o wiele lepsze ale .... Obym kupił cos co robi o wiele lepsze zdjęcia niż mój obecny poziom.

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Sá ròżne opinie o tym szkle ale to opinie tzw. Oblatywaczy dla ktòrych jeszcze Nie wyprodukowali doskonałego szkła. Nie miałem przyjemności poznać go organoleptycznie . Poerwsza moja eL unia to 24-105/f4 I to był skok do przodu z ostrościá , natomiast po pierwszych fotkach z FF na 6D kopara opadła mi do ziemi. Do szerszego widzenia używam 16-35/f2,8 a tele to 70-200/2.8mk2. W studio korzystam najchętniej 24-70/2,8mk2. Fajnym szkiełkiem jest stara konstrukcja 20-35/f2,8 ktòre używam z analogowym A2e.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez hannahg Zobacz posta
    Mam tez np 17-40l i to tez nie wypada dobrze. Ktoś pisał powyżej ze to szkło na ff jest o wiele lepsze ale .... Obym kupił cos co robi o wiele lepsze zdjęcia niż mój obecny poziom.
    Ma cropie to byle jakie szkło. Na FF to szkło którego nie chce się odpinać od aparatu

Bardzo mnie cieszy to co piszesz. Powiedzcie ze dwa słowa o tym 1ds mk2. Gra warta świeczki? Polka wyżej od 5-tki, No i moge miec w super stanie. Brac ?

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Pytanie - czy aparat "półkę wyżej" w podobnej kondycji do danego 5D możesz mieć za tę samą cenę? Byłoby to jednak dziwne, moim zdaniem. Jeżeli cena jednak atrakcyjna a aparat nie jest zajechany to tylko brać.
    Mnie od jedynek zawsze odpychały te gabaryty. Już nie włazi do moich plecaków i toreb z pożądanym zestawem szkieł.

Pełne uzależnienie

No i wymiary ladowarki i akumulatorow w przypadku 1D to nie bardzo na podroze z plecakiem.

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

IMHO Eos seri 1 to Nie jest sprzęt na podròże. To studyjna puszka więc gabaryty majá tu najmniejsze znaczenie.

Macie racje. Mimo wszystko wole postawić jakość nad mobilność. Przeciez pozostanie mi 40d. Z innej beczki ile realnie kosztuje taka 40-stka, chyba nie opłaca sie sprzedawać.

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Na 40D Nie ma za wielu chętnych , chyba ze puścisz tanio. Ogládajác oferty na ebay to dobrze utrzymany egzemplarz to OK 125ÂŁ. Ogòlnie większość szuka 50d ktòry jest w podobnej cenie a bije poprzednika na głowe. Zostaw to body dla dzieciakòw to dobry startowy aparat.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów