Nie no do Canona w ogóle nie ma szkieł, to ogromna pięta achillesowa tego systemu.
Nie no do Canona w ogóle nie ma szkieł, to ogromna pięta achillesowa tego systemu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Fuji ma całą masę ŚWIETNYCH własnych szkieł pod APSC"
Podkreśliłem właściwe.
Bo niby można porównać np. takie zestawy:
Compact Camera Meter
Ale jednak nie każdy widzi w tym sens... :-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Tak jest jeszcze ładniejCompact Camera Meter
O obiektywach wiem prawie wszystko
No jasne, bo przecież szkieł pełnoklatkowych do cropa nijak podpiąć się nie da. *
*/ - a nawet jakby jakimś cudem się to udało to przecież to nie honor.... i duże panie i ciężkie.
Panowie ogarnijcie się. Canon jest firmą która ma za zadanie wydoić jak najwięcej za jak najmniej i w życiu nie będą projektować zaawansowanych szkieł do cropa bo to im się zwyczajnie nie opłaca.
Zresztą nawet z punktu widzenie użytkowników nie ma to żadnego sensu, bo jak się inwestuje duże pieniądze w szkło to lepiej w razie wymiany lub dokupienia puszki mieć szkła kompatybilne.
Bardzo trafnie ujął to kolega jotes25 - słowo klucz "target".
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-03-2016 o 02:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner