dlatego stwierdzilem ze musi byc dosc gleboka ze tak wylazla![]()
dlatego stwierdzilem ze musi byc dosc gleboka ze tak wylazla![]()
A co ci szkodzi zamówić. Najwyżej oddasz bo zamawiasz przez internet, nie?
poza rysą zapomnieli napisać że ma uwalony brzeg - tam, gdzie nakręca się filtr/dekielek - chyba, że tylko ja to widzę![]()
pytalem o to ''obdarcie'' w mailu, pewnie jutro odpisza bo pare min po 18 puscilem tego maila
tylko ze sprawa jest bardziej skomplikowana bo w rozliczeniu daje jeszcze 24-105 :P
Możesz go sobie kupić jak będziesz miał z dodatkowe 2000 PLN w kieszeni na ewentualną naprawę. Rysa na przedniej soczewce to pikuś. Widać że ktoś nim przypieprzył o coś aż pękła obudowa na rancie i się zdeformowała tak że np. nie będzie można żadnego filtra przykręcić lub z wielkim trudem. Teraz tylko powstaje pytanie czy przypieprzył nim jak był na ogniskowej 24mm czy na 70mm. W tym drugim przypadku... Tam trochę soczewek wyjeżdża Test Canon EF 24-70 mm f/2.8L II USM - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl (patrz rysunek techniczny) i obiektyw może kwalifikować się "na dzień dobry" do przywrócenia ich do ustawienia fabrycznego, przy okazji jak zwykle coś jeszcze dodatkowego wyjdzie więc kasę na ewentualną naprawę trzeba mieć.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 03-02-2016 o 01:27
czekam na odp, nie zapytalem wprost czy lezal czy go ciezarowka potracila ale zobaczymy co odpisza :P sama cena juz mi mowila zeby go dobrze obadac od gory do dolu
Gdyby to była jakaś trzyseta... ale to jest krótki zoom, może to być widać, może blikować, ta oprawka uwalona też nie rokuje zbyt dobrze... ja bym olała. Mogą z tego wyjść kłopoty jeśli układ optyczny został naruszony, a z tym oddawaniem bo przez internet też może nie być prosto, bo stoi jak wół, że uszkodzony, fotki są etc. do tego towar jest mocno przeceniony. Jeśli chcesz ryzykować, to niech zadeklarują pisemnie, że w razie wu przyjmą szkło z powrotem. Kurde szkoda by było sprawić sobie przycisk do papieru za 5k.
Tu masz niepoobijany, w stanie idealnym, na gwarancji, za 900PLN więcej: Canon 24-70 mm f/2.8 L II EF USM |SIE| Gwar. 11 mie. Fotoaparaciki.pl
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Kiedyś z nimi korespondowałem w sprawie kupna sprzętu i pozostawienia innego w rozliczeniu. Cena którą zaproponowali za sprzęt w rozliczeniu była tak śmiesznie niska, że dużo bardziej opłacało się sprzedać obiektyw na allegro, trochę dołożyć i kupić to co chciałem gdzie indziej. Również taniej.
albo interfoto czyta ten temat albo mnie olali bo do tej pory cisza... generalnie juz sobie odpuscilem to szklo i chyba znowu wroce do koncepcji 16-35/4 ;]