Ten odcięta ręka nie za bardzo mi się podoba...
Ten odcięta ręka nie za bardzo mi się podoba...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Eee tam nie robiłem takich retuszy - rozmycia, skóra, przebarwienia, źrenice, tęczówki itd...
--- Kolejny post ---
Tu już nic nie poradzę, ale mogę ciachnąć obie.
--- Kolejny post ---
Kurcze, sprawdziłem - nie jest lepiej.
Nauczka na przyszłość, kadrować szerzej od razu - aby było z czego wybrać.
Coś mnie to tło w kreseczki denerwujeale jak mnie znasz , czepiam się
I ta ręka ucięta, albo cała albo tnij wyżej.
Ale Twoje "czepianie" wychodzi na dobre.
Te kreseczki to tapeta w holu imprezowni, bo tylko tam mogłem cyknąć kilka fotek.
Z pomocą jednego statywu, dwóch lampek reporterskich i dwóch parasolek, jakaś nauka z tego będzie - mam nadzieję.
605) Studniówkowe modelarstwo
606) "Babskie" pozowanie na tej samej ścianie.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-01-2016 o 21:39
Jak nic musisz postawić swoja ,,ściankę ,,żeby cykać profesjonalnie
Że też chciało Ci się dźwigać tyle klamotówAle widzę że nowy kierunek obrałeś.Ja tylko mogę się przyglądać bez -konstruktywnej krytyki
- bo nigdy portret mnie nie pociągał. Się będę czepiał jedynie detalów typu tło
czy tej plamy cienia za prawą ręką modela
/605/
Ja się wezmę teraz za zwierzątka bo doszła do mnie Sigma 150-600.Ciężka![]()
1. Widać, że bawisz się fotografią i sprawia Ci to frajdę. Z przyjemnością się na te poczynania patrzy. 2. Domyślam się, że dwa ostatnie zdjęcia (605,606) dociąłeś tak aby usunąć coś, co nie powinno się w kadrze znaleźć, ale takie egzotyczne kadrowanie, moim zdaniem, nie wygląda najlepiej.
Tez myślałem o tych 2 obiektywach.Ale wybrałem zoom ze względu na moje zainteresowania i potrzeby.Zdecydowałem się na Sigmę bo daje lepszy obrazek, trafia w punkt bez żadnych strojeń /choć zakupiłem nw wszelki wypadek Docka.Jedynie użyję go do dostosowania szybkości AF.na limiterze.po zrobieniu nim ok 30 zdjęć naprawdę jestem pod wrażeniem.Dopiero w weekend jak będzie pogoda jako taka wybiorę się z nim na spacerWczoraj jedynie był piękny księżyc i jestem pod wrażeniem uzyskanego kadru i jego ostrości.
Przepraszam że to w Twym wątku napisałem ale to tak po starej znajomości![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-01-2016 o 22:43
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!