Nic nie widzę.
Nic nie widzę.
Ostatnio edytowane przez tespis ; 01-07-2015 o 21:35
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Witaj. Moim zdaniem to zwykłe zdjęcia do rodzinnego albumu, bez większych emocji.
Podtrzymuję:nieciekawe,technicznie przeciętne fotki.Wolę oglądać obiektywne obiekty a nie tatusiowe serduszko .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Spoko, przyjmuje na klatę krytykę. Ja na pewno inaczej patrzę na to zdjęcia. Dla mnie są super. No ale jestem z nimi emocjonalnie związany.
Natomiast padło stwierdzenie, że zdjęcia są"technicznie przeciętne"
Prośba o rozwinięcie. Co konkretnie czyni je przeciętnymi technicznie. No offence. Chce po prostu wyciągnąć z tego jakaś wiedzę.
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
Po pierwsze, po drugie i po trzecie zdjęcia są nieostre.
Patrząc na stopkę można by się więcej spodziewać.
Ale tu to fotografista chyba nie daje rady
Poza tym blade jakieś, bez wyrazu, kontrastu... Mdłe i nijakie.
Wiem że jesteś z nimi emocjonalnie związany ale to ciut za mało żeby spodobały się szerszemu gronu sympatyków.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Mhh - 1,2 są ostre. Tylko głębia ostrości jest bardzo mała. Natomiast 3 rzeczywiście, ale to chyba raczej poruszenie - dodałem je bo jak dla mnie pokazuje emocje.
Co do kolorów, to się nie wypowiadam. Tu ciężko mi ocenić, mam słaby monitor. Z mojej strony wygląda to OKa.
Pewnie zasadnie było by użyć większej wartości przesłany, a nie 1.4. Wtedy odbiór ostrości był by lepszy.
Dzęki za komentarze.
Canon eos 6D
- EF 24-105mm f/4 IS L
- EF 50mm f/1.4
- Speedlight 430ex II
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".