Strona 11 z 49 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 483

Wątek: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Miasto
    Polska, Opole

Domyślnie Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    było post #90

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Udane odnowienie 50/1.8, ale mimo wszystko 50/1.4 jest po orostu lepszym obiektywem.
    Pod jakimi względami lepszy? (pomijając f1.4 vs f1.8) Pytam bo jeszcze mam chwile czasu zanim kupie jakąś 50tke a jeszcze nie zdecydowałem się na jedną konkretną.

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Pod jakimi względami lepszy? (pomijając f1.4 vs f1.8) Pytam bo jeszcze mam chwile czasu zanim kupie jakąś 50tke a jeszcze nie zdecydowałem się na jedną konkretną.
    Ja rowniez dalaczam sie do pytania. Bardzo lubie moja 50mm 1.4 chociaz najczesciej ja domykam do 1.8 - 2.2. Sam nie mam czasu na testy i porownania, dlatego opinie osob ktore porownywaly te dwa szkla bylyby dla mnie bardzo cenne.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Uzależniony Awatar RTSiak

Ehhh w fotoaparacikach w sumie mieli chyba ok 40 sztuk przez jakiś czas, teraz już trzeba czekać do poniedziałku na kolejna dostawę :O A już miałem dzisiaj do nich jechać... Idą jak świeże bułeczki ;]

Coś już napisał

Właśnie przyszła mi ta 50 od nich. Zrobiłem kilka fotek testowych. Ostra od pełnej dziury, ale dopiero po +11 w mikrokalibracji.

W mojej 50/1.8II - kiedy dostawała trochę światła z boku - koszmarnie leciał kontrast. Dokupienie u chińczyków osłony przeciwsłonecznej trochę pomogło, ale dalej potrafi mnie niemiło zaskoczyć. Byłby ktoś tak miły i sprawdził jak reaguje w takiej sytuacji 50/1.8STM?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Stafford Zobacz posta
    Właśnie przyszła mi ta 50 od nich. Zrobiłem kilka fotek testowych. Ostra od pełnej dziury, ale dopiero po +11 w mikrokalibracji.
    no patrz a zawsze czytałem że canony ponoć chodzą świetnie po wyjęciu z pudełka - bo canon nie musi wstecznie rozkminiać swojego własnego protokołu, a tu niespodzianka człowiek idzie do sklepu kupuje i od razu musi kalibrować zamiast robić zdjęcia, strach się bać
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

STM co tam, ja kalibrowałem 50L. Dobre co?
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

to raczej taka drobna ironia na temat pyskowania o kalibracji każdej sigmy/tamrona i o super idealnych canonach co troszkę się mija z prawdą.
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    to raczej taka drobna ironia na temat pyskowania o kalibracji każdej sigmy/tamrona i o super idealnych canonach co troszkę się mija z prawdą.
    czytasz mi w myślach , ogólnie uważam nowy 50 1.8 STM to udana konstrukcja (na swoją cenę i miarę) sam bym się (kiedyś) przymierzał, przy amatorskiej, a już szczególnie pamiątkowej fotografii dobrze zrobiona optyka klasy 1.8 powinna być więcej niż wystarczająca - i system powinien taką optykę mieć - a nasz jak dotąd jej nie miał.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-06-2015 o 09:32
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 11 z 49 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów