Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B
Ehhh w fotoaparacikach w sumie mieli chyba ok 40 sztuk przez jakiś czas, teraz już trzeba czekać do poniedziałku na kolejna dostawę :O A już miałem dzisiaj do nich jechać... Idą jak świeże bułeczki ;]
Właśnie przyszła mi ta 50 od nich. Zrobiłem kilka fotek testowych. Ostra od pełnej dziury, ale dopiero po +11 w mikrokalibracji.
W mojej 50/1.8II - kiedy dostawała trochę światła z boku - koszmarnie leciał kontrast. Dokupienie u chińczyków osłony przeciwsłonecznej trochę pomogło, ale dalej potrafi mnie niemiło zaskoczyć. Byłby ktoś tak miły i sprawdził jak reaguje w takiej sytuacji 50/1.8STM?
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
STM co tam, ja kalibrowałem 50L. Dobre co?
"W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "
to raczej taka drobna ironia na temat pyskowania o kalibracji każdej sigmy/tamrona i o super idealnych canonachco troszkę się mija z prawdą.
SONY
czytasz mi w myślach, ogólnie uważam nowy 50 1.8 STM to udana konstrukcja (na swoją cenę i miarę) sam bym się (kiedyś) przymierzał, przy amatorskiej, a już szczególnie pamiątkowej fotografii dobrze zrobiona optyka klasy 1.8 powinna być więcej niż wystarczająca - i system powinien taką optykę mieć - a nasz jak dotąd jej nie miał.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-06-2015 o 09:32
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień