Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Swego czasu Cichy robił test sigma 85 w porównaniu z 85l. Jeśli wierzyć Cichemu a raczej można to sigma nie ma się czego wstydzić. Nie pisał nic o AF w kontekście potrzeby kalibracji. Jeśli z każdą puszką trafia bez konieczności kalibracji jak to często choć nie zawsze ma miejsce w serii A(24,35 i 50) to nic tylko brać, Jeśli jednak trzeba kalibrować to zostaje tylko serwis (brak kompatybilności z dockiem), a to już według mnie jest kłopotliwe. I może dlatego warto poczekać na A - gdzieś czytałem, że ma wyjść jako następny po 24A.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    Swego czasu Cichy robił test sigma 85 w porównaniu z 85l. Jeśli wierzyć Cichemu a raczej można to sigma nie ma się czego wstydzić. Nie pisał nic o AF w kontekście potrzeby kalibracji. Jeśli z każdą puszką trafia bez konieczności kalibracji jak to często choć nie zawsze ma miejsce w serii A(24,35 i 50) to nic tylko brać, Jeśli jednak trzeba kalibrować to zostaje tylko serwis (brak kompatybilności z dockiem), a to już według mnie jest kłopotliwe. I może dlatego warto poczekać na A - gdzieś czytałem, że ma wyjść jako następny po 24A.
    Z 85 faktycznie nie było większych problemów jeśli chodzi o AF. Ale przydałaby się możliwość współpracy z Dockiem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów