Zaawansowany kompakt

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GalaktycznyMuczaczo
    Pełne uzależnienie
    • 2011
    • 1329

Odp: Zaawansowany kompakt

dave88 troche powagi chlopie...
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

• dave88
      Początki nałogu
      • 2009
      • 297

Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz wpis
      dave88 troche powagi chlopie...
      rozwiń myśl
      R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
      https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
        Pełne uzależnienie
        • 2011
        • 1329

jezeli to są czyste jpg są to bardzo przyzwoite zdjęcia, widac przyjemna rozpietosc tonalną, dobry abw, z cienia mozna dosc duzo wyciągnąć, z jasnego zdjęcia w dzien to samo mozna zauwazyc ze zarówno trawa jest dobrze doswietlona a i chmury nie są przepalone, więc serio, albo na sile szukasz dziry w całym i oczekujesz ze aparat ze znacznie mniejsza matrycą niz lustrzanka dorówna twoim wymaganiom albo jestes jak te laski co mówią ze są brzydkie tylko po to zeby powiedzieć że nie są .
        jeżeli nie satysfakcjonuja cie zdjęcia, oddaj aparat ale nie oczekuj na prawdę z innych aparatów jakieś większej poprawy.
        Ja myślalem że zobacze coś pokroju na prawdę niezłej kichy która odwiedzie mnie od kompaktów na rzecz telefonu raz na zawsze a tu jest inaczej...

Komentarz

• koraf
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1748

Dokładnie zgadam się z galaktycznym Muczaczo, jeżeli są to sample prosto z puszki (bez obróbki) to jak na kompakt jest lepiej niż dobrze w zakresie IQ i nie ma co tu wybrzydzać, niejeden bezlusterkowiec mógłby tu polec , nie wiem czy nawet sony rx100 III byłby tu lepszy (droższy na pewno).

Komentarz

• dave88
            Początki nałogu
            • 2009
            • 297

dobra koledzy dzięki za pomoc :-)...może rzeczywiście sam oczekiwałem nie wiadomo czego porównując kompakta do lustrzanki
            R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
            https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
              Pełne uzależnienie
              • 2011
              • 1329

Zamieszczone przez dave88 Zobacz wpis
              dobra koledzy dzięki za pomoc :-)...może rzeczywiście sam oczekiwałem nie wiadomo czego porównując kompakta do lustrzanki
              wogóle nie powinienes tego robić

Komentarz

• Nefron
                Dopiero zaczyna
                • 2012
                • 16

Zdjęcia robię głównie 7D. Dodatkowo używałem Coolpixa, który niestety zdechł. Kupiłem synowi bezusterkowca Olympusa E-PL5 całkiem fajny aparacik, ale od grudnia jako kieszonkowego aparatu na różne okazje np. wyjazd na narty, spotkanie ze znajomymi, szybkie niepozowane zdjęcia dzieci używam Samsunga KZOOM. Sprawuje się świetnie, mieści w kieszeni spodni. Bardzo wygodny przy wszystkich imprezach krajoznawczo turystycznych np. wyjazd na ryby, wycieczka rowerowa itp. Filmiki wychodzą całkiem ok.

Komentarz

• pattom
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 61

A ja zamieniłem 5D mark II na Fujifilm X100T, mały, poręczny, cichy, jakość zdjęć rewelacyjna.
                  Nie potrzebowałem nigdy lustrzanki, miałem z 50/1.4, 35/1.4, 135/2 i leżało to w szafie bo zawsze wolałem w góry zabrać coś małego i lekkiego :-)
                  pattom

Komentarz

Pracuję...
                  X