Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Proszę o pomoc !!

Dopiero zaczyna

Domyślnie Proszę o pomoc !!

Witam.Do dzisiaj byłem szczęśliwym posiadaczem marki N.... i przechodzę na Canona.Moje pytanie jest proste.Mam do wyboru 1d mark ii (z przebiegiem 65tys), 1d mark ii N (z przebiegiem 140 tys),Canona 5d (z przebiegiem 65tys).1.1250zł 2.1000zł 3.1500zł. Nigdy nie mialem FF więc nie wiem czy 5d jest dla mnie.Potrzebuję aparatu pewnego w dłoni,szybkiego,z możliwym obrazkiem,wytrzymałego.Wiem że to jak wybór mercedesa z bmw.. Czy mam się bać tych przebiegów ?Sprzedawcy zapewniają że to pierwsze bebechy.Może 50d ? Proszę o poradę.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Proszę o pomoc !!

co miałeś w nikonie i co chcesz focic dokładnie, jakie szkła masz zamiar kupić?
    body to pikuś, zależy co podepniesz
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez szarik Zobacz posta
    Witam.Do dzisiaj byłem szczęśliwym posiadaczem marki N.... i przechodzę na Canona.Moje pytanie jest proste.Mam do wyboru 1d mark ii (z przebiegiem 65tys), 1d mark ii N (z przebiegiem 140 tys),Canona 5d (z przebiegiem 65tys).1.1250zł 2.1000zł 3.1500zł. Nigdy nie mialem FF więc nie wiem czy 5d jest dla mnie.Potrzebuję aparatu pewnego w dłoni,szybkiego,z możliwym obrazkiem,wytrzymałego.Wiem że to jak wybór mercedesa z bmw.. Czy mam się bać tych przebiegów ?Sprzedawcy zapewniają że to pierwsze bebechy.Może 50d ? Proszę o poradę.
    Jeżeli Twoim kryterium jest: szybki, wytrzymały, pewny w dłoni i bardzo dobry obrazek to w pełni polecam 1dII (miałem), pancerna puszka (workhorse) nie do zajechania i bardzo dobry obrazek APS-C do ISO 800. Równie istotne jak zwrócił uwagę salas co chcesz podpinać ?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    co miałeś w nikonie i co chcesz focic dokładnie, jakie szkła masz zamiar kupić?
    body to pikuś, zależy co podepniesz
    Myślałem na początek nad tokiną 20-35mm f/3.5-4.5 i 50mm 1.8 II. W nikonie używałem d200 z 18-105,50mm 1.8D,heliosy,8mm fisheya.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeżeli Twoim kryterium jest: szybki, wytrzymały, pewny w dłoni i bardzo dobry obrazek to w pełni polecam 1dII (miałem), pancerna puszka (workhorse) nie do zajechania i bardzo dobry obrazek APS-C do ISO 800. Równie istotne jak zwrócił uwagę salas co chcesz podpinać ?
    Jesteś z mojego miasta,jak miło

Miasto
    KIELCE

no to z takimi obiektywami to nie poszalejesz budżet na obiektywy to około 1000zł w takim razie?
    to lepiej kup 40d + sigma 17-50 f/2.8 dużo lepiej na tym wyjdziesz, z tymi obiektywami nie wykorzystasz szybkości 1dII
    albo nawet 18-135 (najlepiej STM) + stałkę jak już chcesz koniecznie to 50 1.8

Powiedz ile masz całościowo do wydania to będzie łatwiej, no i dopisz główne przeznaczenie
    Ostatnio edytowane przez salas ; 03-03-2015 o 22:39
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    no to z takimi obiektywami to nie poszalejesz budżet na obiektywy to około 1000zł w takim razie?
    to lepiej kup 40d + sigma 17-50 f/2.8 dużo lepiej na tym wyjdziesz, z tymi obiektywami nie wykorzystasz szybkości 1dII
    albo nawet 18-135 (najlepiej STM) + stałkę jak już chcesz koniecznie to 50 1.8

Powiedz ile masz całościowo do wydania to będzie łatwiej, no i dopisz główne przeznaczenie
    Tzn ja jestem amatorem i mam 16 lat.Nie mam większych dochodów na lepsze obiektywy.Zastanawiałem się nad 40d ale co jednak 1d to 1d Jeśli zdecydowałbym się już na tego 1d mark ii/ N to czy więcej niż połowa żywotności nie sprawi że pójdę z nim po roku do serwisu(jeśli jeszcze taki jest) ? Z 1d mark ii bez N nie ma takiego problemu bo ma 63 tysiące na liczniku, stan db+.

Miasto
    KIELCE

nadal nie napisałeś co chcesz focić, po co Ci szybkie body jak kupisz dwa obiektywy, które są wolne i nic z tego nie będzie?
    czemu w ogóle chcesz zmienić? lepiej kup za te 2klocki jakie chcesz wydać na system canona jeden porządny obiektyw w nikonie i będzie lepiej.
    Ewentualnie 40d, które daje radę i do tego jeden obiektyw, inaczej ta zmiana w ogóle nie ma sensu
    SONY

Dopiero zaczyna

Dobra dzięki będę myślał jeszcze.Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

5d. polubisz go za obrazek. FF ma to do siebie, że czujesz, że nic Cię nie ogranicza a każda ogniskowa daje taki obrazek jaką ma ogniskową
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    5d. polubisz go za obrazek. FF ma to do siebie, że czujesz, że nic Cię nie ogranicza a każda ogniskowa daje taki obrazek jaką ma ogniskową
    Teraz już nie wiem

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów