69
Najaciekawsza
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Wygląda mi na to , że robisz te zdjęcia w jakimś akwarium, zbiorniku szklanym. Po 1.jeśli chcesz zamieszczać zdjęcia gdziekolwiek,nawet tu na forum, nie wstawiaj zdjęć brudnych,niechlujnych.Czy wg Ciebie,takie zdjęcia mają sens kiedy widać zacieki na szkle, na zdjęciu nr 69 nawet widać zarysowaną szybę.Wiem że dużo pracy włożyłeś w tą serię zdjęć ale dbaj o szczegóły.Jakiekolwiek krople które się rozbryzgują najlepiej wychodzą na szerokich niewysokich szklanych pojemnikach.I nim dasz do pokazania kolejne zdjęcia, pomyśl, czy one mają to COŚ co będzie Cię wyróżniać od innych.
pozdrawiam i życzę wytrwałości,i coraz lepszych ujęć.
italy- muszę przyznać że masz rację co do niechlujnych zdjęć, po prostu pod wpływem impulsu że "takie fajne fotki", wstawiłem je na forum.
Nie miałem zamiaru wcale robić zdjęć które będą się wyróżniać, to była po prostu zabawa, pogoda słaba to pomyślałem że wykorzystam wolny czas ciekawiej niż siedzenie przed komputerem.
Zdjęcie sprawiły mi sporo radości mimo że nie są super to nie było takie proste żeby je zrobić.
Wrzucę jeszcze parę zdjęć kropelek, mimo iż nie są to zdjęcia jakoś wyróżniające się z pośród innych tego typu.
Powiem więcej, są wzorowane na tych które oglądam, oglądałem w sieci. Chciałem jedynie spróbować czy dam radę coś takiego zrobić.
73.
74.
75.
76.
No i jeden składak z kilku ujęć + obróbka na wzór tego co widziałem na tutorialach.
77.
masz brudną matrycę, sporo plam, naprawdę sporo![]()
SONY
Wiem, niby ją czyściłem ale widocznie coś nie poszło mi to za dobrzePóki co, będę udawał że nie widzę
![]()
Ok, zaczynamyJuż widać poprawę, co nie znaczy ze jest super.
nr 73. Najlepsze z dzisiejszych.Tu przydałoby się pobawić filtrami żelowymi na lampie błyskowej i uzyskać ciekawe światło.
nr 74.Fajnie udało Ci się ująć moment dziury powstałej po dość dużej kropli, w która wpada mniejsza.ale... znów szkło ma niedokładnie wyczyszczoną powierzchnię po wcześniejszym ujęciu.I ten cień po prawej stronie.Choć teraz tak się przypatruję tym kropkom na zdjęciu 74, 75 ,76 ,są w identycznych miejscach i maja ten sam układ, i tak zastanawiam się czy nie masz brudnej matrycy. Sprawdź to sobie .no chyba ze moje oczy / a nie są już młode /odczytują błędnie te kropki.Te odbicia światła w 3 miejscach -spróbuj z dyfuzorem doświetlać plus ciut zabawy z filtrem polaryzacyjnym,powinno być lepiej.
nr 75.Korona.Żeby uzyskać jednolitą koronę o symetrycznym kształcie, zejdzie Ci pewnie dużo czasu i wyrobisz setki zdjęć, ale dobrze że próbujesz ,inaczej nie da radyZnów cień który nie powinien tam być.
nr 76.bardzo dobre, szkoda ze w kadrze uciołeś lewą stronę.Rozkład cieni,światło- brawo.
nr 77. bardzo nie lubię składanych zdjęć,ale wiem ile pracy w to włożyłeś więc pochwalę
powiem tak,jak na początek widzę że nie nudzisz się zimową porązdjęcia ogólnie coraz lepsze. Co do kropelek - spróbuj robić je na jakimś blacie z matowej plexi,czasem pobaw się z podłożeniem jakiegoś materiału pod szklaną podstawkę,zastosuj bardzo tanie filtry żelowe na lampę błyskową. Nie rób kropelek w akwarium, ma to być podstawka szklana, nawet miska ,odsuń aparat na taka odległość żeby nie zachlapać obiektywu ale jednocześnie żeby móc i kadrować i łapać ostrość .Czym zagęszczasz wodę żeby uzyskać różną gęstość płynu ?
pozdarwiam.
Italy - dzięki za wyczerpującą odpowiedź i za bardzo cenne wskazówki
Przed dodaniem zdjęć napiszę że bardzo się starałem wykonać zdjęcia które nie będą tak niechlujne jak ostatnio, żebyś się za bardzo nie miał czego czepiać
Nie zrobiłem kropli ani akwarium, ale ponieważ zapisałem się na kurs fotografii reklamowej to ćwiczę trochę sam żeby nie pójść tam kompletnie zielonym
Dodam 3 zdjęcia tej samej butelki po "winie", spędziłem nad nimi spoooro czasu więc mam nadzieję że nie są jakieś tragiczne.
78.
79.
80.
i jeszcze jedno z nocnego wypadu:
81:
Łomza i Cote 3 ,mnie się podobają.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII