Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 88

Wątek: Aparat dla zupełnie początkującego…

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Aparat dla zupełnie początkującego…

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Z ktorego roku ten 350D? 2005 -wow. Ile megapikseli? 8 - wow. Jaki wyswietlacz? 1.8" - wow. Ile zdjec na sekunde? 3 - wow. Daj karte zgram zdjecia - ale to na CF wiec nie masz gniazda w laptopie - wow. A nagrasz nam film jak jezdzimy na deskorolkach? On nie nagrywa filmow - wow, ale zabytek.
    no ma parę lat
    8mpix to nie tak tragicznie np. 5Dc ma 12 czyli niewiele więcej
    1,8" 5Dc ma taki sam - widać czy się zdjęcie zrobiło czy nie
    3 na sekundę - wtedy jeszcze bezlusterkowce nie wytwarzały ciśnienia więc marketing ograniczał, a co sport będzie robił? ile ma 5Dc i czy to robi różnicę
    karta CF moment, a jaką ma 5Dc - taka samą
    a nagrasz deskorolkę, no dobra a 5Dc nagrasz - niektórzy nie nagrywają filmów - robią nieruchome obrazy czyli zdjęcia
    patrz, a na forum wychodzi że 350 to złom a 5Dc to nadal wspaniała maszyna
    ale ogólnie to się zgadzam, kup zadbane 500D/550D będzie kosztować prawie tyle samo - nie będzie pasować sprzedasz za tyle samo przy odrobinie szczęścia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    1,8" 5Dc ma taki sam - widać czy się zdjęcie zrobiło czy nie
    5D ma większy wyświetlacz 2,5" ale to nie ma znaczenia. Wyświetlacz jest po to aby ocenić naświetlenie na histogramie.
    Lustrzanka ma więcej możliwości niż kompakt i na pewno wystarczy młodemu na dłużej.
    Mam również kompakta. W miarę nowego. 16mpx, ileśtam x zoom. Duży LCD. Kręci filmy i ma wifi. Leży w szufladzie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    patrz, a na forum wychodzi że 350 to złom a 5Dc to nadal wspaniała maszyna
    No właśnie. To jakaś tajemnica chyba jest dlaczego ludzie wciąż chętnie kupują stare 5D. Przecież to zabytek z 2005 r, bez wifi, filmów, AF prawie nie działa i tylko 12mpx. Dodatkowo może zaraz przestać działać (niektórzy twierdzą że już w tym roku zacznie się rozpadać). No niepojęte to jest.
    Są również tacy co nadal robią zdjęcia analogami. Ciekawe co o nich sądzą gimnazjaliści
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 16-02-2015 o 21:30

Pełne uzależnienie

Ok. Sprzedajcie swoje body i kupujcie 350D. Znajoma ma od nowosci 350D. Lezy w szufladzie bo dwa lata temu padla migawka przy okolo 60 tys. a zaraz potem elektronika. Dobrze ze zwlekala z wymiana migawki. 5D fajny sprzet ale znajomemu najpierw padla migawka po 160tys co jest dobrym wynikiem. Niestety wymienil migawke i po kilku miesiacach padla elektronika. To nie sa opowiesci zaslyszane/wyczytane tylko fakty od znajomych.

Dopiero zaczyna

Co do wyśmiewania przez znajomych nie musi być tak źle. Ja sam od niecałego roku nie jestem gimbazjalistą (mam 16 lat). Pierwszy w życiu telefon kupiłem pod koniec drugiej klasy gimnazjum. Nigdy nie miałem z tego powodu nieprzyjemności. Oczywiście wszystko zależy od tego jakich ma kumpli, dzieciaki teraz robią się coraz gorsze (zbaczam z tematu). Myślę, że jeśli syn jest ogarnięty to śmiechy z jego aparatu będzie miał głęboko gdzieś

Pełne uzależnienie

Kto z udzielajacych sie w tym watku ma aparat dslr starszy niz 10 lat reka w gore.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Do wrzesnia 2013 uzywalem 5dmk1

Wysłane z mojego SM-N910C

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Kto z udzielajacych sie w tym watku ma aparat dslr starszy niz 10 lat reka w gore.
    10d się liczy?
    400d pozbyłem się na jesieni ub. roku, z żalem, bo był mały, lekki (w porównaniu do 5d) i był na CFki

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ja zmienilem 60d na stare 5d classic
    SONY

Bywalec
    Miasto
    Kraków

400D wciąż posiadam, a 60D zakupiłem bo czterysetka zaczęła zdychać - czerpie baterie nawet nie włączany, wyświetla od czasu do czasu kody błędów zamiast focić, nie zawsze kontroluje siłę błysku. Żona go przejęła i walczy (z) nim dzielnie - walczy, bo ona foci głównie w pomieszczeniach, w świetle zastanym. Wiem, 400D się nie liczy bo wszedł na rynek w połowie 2006, a mamy I kwartał 2015 - Nooo, ponad roku brakuje
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Pełne uzależnienie

No i niech ostatni post bedzie ostrzezeniem przed kupowaniem 10-cio letniego aparatu szczegolnie z serii trzycyfrowej czyli w tamtych latach najnizszej.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów