Tego "oryginalnego" Canona też robią Chińczycy. 7 listków vs 5 to dużo. :P To szkło im się taniej kupi tym lepiej. Nawet Canon ma o nim niskie mniemanie, to czemu użytkownicy mieliby mieć wyższe?
Tego "oryginalnego" Canona też robią Chińczycy. 7 listków vs 5 to dużo. :P To szkło im się taniej kupi tym lepiej. Nawet Canon ma o nim niskie mniemanie, to czemu użytkownicy mieliby mieć wyższe?
Nie za dwie stówki, tylko za 299 i nie złociszy, tylko dolarów. To znacznie więcej, niż dwie stówki. Samo pojawienie się obiektywów o nazwie, którą na nasz język można tłumaczyć jako wściekła pięść węża było tylko kwestią czasu. I nie będzie to jedyny produkt tego typu. Poprawność optyczna to druga sprawa.
299$ ? chyba mylisz obiektywy...
doprecyzujmy zatem :
50 1.8
cena wyjściowa 99$
cena realniejsza od 57 do 70$
Yongnuo YN EF 50mm F 1 8 Standard Prime Lens FOR Canon Rebel Digital Camera | eBay
Yongnuo YN EF 50mm f/1.8 AF Lens with Extra-large Aperture for Canon SLR Cameras
(dodam że w tym drugim linku w miejscu w którym widzisz Special Price $69.99 jeszcze niedawno było 49,99$...)
50 1.4
cena wyjściowa 299$
cena realna - czas pokaże... zwróć uwagę że to szkiełko na ten moment jest Not avaialbe now! Coming Soon!
...czyli jak już się pokaże i nikt go nie będzie chciał kupić za 299$ to zobaczymy special price na które może ktoś się przyjmie...
Yongnuo YN EF 50mm f/1.4 AF Lens with Extra-large Aperture for Canon SLR Cameras
sensu zakupu chińskich nazwijmy to odpowiedników nie widzę jakiegokolwiek...
Ostatnio edytowane przez zoomi ; 22-12-2014 o 15:36
...bo doliczając koszta przesyłki w przypadku c1.8 mija się to z celem. Masz rację, oglądałem c1.4. Btw lampę tego producenta ( yn560lll) kupiłem od producenta z oferty wysyłkonetu i z przesyłką zapłaciłem 237zł. Nówka, bez zonków. Tyle, że czekałem na nią dwa miesiące.
rynek zweryfikuje te cenynajwyżej będziemy się zastanawiać czy chcemy 1.8 za 40$ / 1.4 za 120$
...ja nie chcę
edit : a przepraszam, 50,39$
http://www.aliexpress.com/item/YONGN...245392265.html
Ostatnio edytowane przez zoomi ; 22-12-2014 o 15:47
Cena tej Y50/1.8 w Polsce na dzień dzisiejszy to 220PLN, na przykład w foto-net.pl. Taka cena była też w "newsie" na optycznych.
220zł na foto-net. Wygląda identycznie jak canonowskie 50/1.8 i jest sporo tańsze. Ciekaw jestem jak wypada w obrazowaniu. Chyba trzeba będzie sprawdzić.
1.4 tez już można zanabyć - 299$
Yongnuo YN EF 50mm f/1.4 AF Lens with Extra-large Aperture for Canon SLR Cameras
Recenzja:
A First Review of the $40 Yongnuo 50mm f/1.8 'Nifty Fifty' Clone
plus
Źródło: https://www.flickr.com/photos/limesa...7649727835016/Build quality seems to be on par with canons 50mm 1.8 II maybe a tab bit better but not by much. The yongnuo uses screws for the mount vs canon that uses internal plastic tabs. The yongnuo does not work in liveview with AF turned on. It is also very soft at 1.8 and doesn't get better till 2.8. With that said I got this lens cheap.
plus
Źródło: A First Review of the $40 Yongnuo 50mm f/1.8 'Nifty Fifty' CloneThe 50 f/1.8 II is a 1990 design, any patents on it are expired 5+ years ago.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 26-12-2014 o 02:09
nie, nie można, wystarczy czytać uważnie - zarówno to co napisałem wcześniej jak i to co napisali chińczycy :
" Not avaialbe now! Coming Soon!"
--- Kolejny post ---
...za to wg mini-testu o dziwo nie jest źle
http://petapixel.com/2014/12/27/comparing-optics-40-yongnuo-50mm-f1-8-125-canon-50mm-f1-8-ii/
ciekawe jak wyjdzie 1.4 i czy szarpną się na 1.2![]()