Strona 36 z 67 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 669

Wątek: 7d mk2 zaprezentowany

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: 7d mk2 zaprezentowany

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    EOT
    Chłopaki, nie wygłupiać się
    Ubijamy dalej

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przecież nie było mowy o poziomie szumu tylko odzyskiwaniu cieni czy świateł. Napisałeś, że w Canonie na wyższych ISO super się wyciąga i były wcześniej takie zdjęcia prezentowane. No to podaj gdzie - chętnie zobaczę wspomnianą przewagę na wysokich czułościach, bo z tego co jest na dpreview wynika coś zgoła odwrotnego.
    Nie nie pisałem o DR. Może źle zinterpretowałeś to co napisałem. Pisałem o szumach w kontekście priorytetów osób które dokonują zakupu. Prosto pisząc jeśli nie jest gorzej niż u konkurencji to nie ma sprawy. A zdjęcia w necie właśnie to potwierdzają.

Hmmm jestem na bieżąco bo mam dzieci i widzę pewne analogie w zachowaniu. Podobno faceci to wieczne dzieciaki więc chyba to normalne, ale szczerze mówiąc nie spodziewałem się tak emocjonalnej awantury tylko merytorycznej dyskusji. A tu huzia na Józia! Ani jednego sensownego linka, zdjęcia, przykładu, porównania tylko emocje, bluzgi i puste frazesy. EOT
    No i doskonale się w te "emocje, bluzgi i puste frazesy wpisujesz - nie zauważasz tego?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-11-2014 o 19:41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czy obycie ze światłomierzem daje Ci gwarancję poprawnego naświetlenia wszystkich zdjęć?
    tak

Czy naprawdę uważasz, że możliwość wyciągania szczegółów z cieni na takim poziomie za zupełnie nieprzydatną?
    o 3 EV? mnie jest zbedne. dla mnie ciagniecie za uszy to max jakies 1,5 EV w glebokich cieniach i to jest bardzo ekstremalny przypadek.

Zalety obrazów generowanych przez matryce Canona są tutaj chyba wszystkim znane i nikt ich raczej nie neguje. IMO chodzi o to, że wielu z nas chętnie dodało by do nich jeszcze te większe możliwości wyciągania szczegółów z cieni.
    nie mam nic przeciwko temu, jesli mozliwosc wyciagania z cieni odbywa sie bez poswiecania innych cech matrycy. mam tylko watpliwosci, ze to tak wlasnie dziala technologicznie.

1.przyzwyczajenie
    2.sentymentalne przywiązanie do marki
    3.brak wprawy w obróbce zdjęć z matryc innych producentów
    czyli opcji, ze komus po prostu bardziej odpowiada obrazek Canona nie przewidziales?

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Jeśli DR liczymy ze wzoru :
    DR = LOG(whitelevel - blacklevel) - LOG(stdev)
    nie wiem co liczysz, ale nie o to mi chodzilo.
    mialem na mysli to, ze te efektownie wygladajace w testach cyferki przy DR wcale nie musza oznaczac wysokiej jakosci obrazu. a przynajmniej dla kazdego uzytkownika.
    jesli wysoki DR uzyskuje sie kosztem dokladnosci probkowania sygnalu, czyli w przypadku obrazu cyfrowego plynnosci tonalnej kolorow, to to np. dla mnie jest mierny kompromis.
    i byc moze to jednak jest swiadoma decyzja projektantow Canona, ze matryce nie probuja wyciagac nie wiadomo jakiego DR-u, jesli w zamian za to pozwalaja uzyskac dokladne
    przejscia tonalne i w konsekwencji ladne kolory skory czy przyjemne kolory "pocztowek"...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i byc moze to jednak jest swiadoma decyzja projektantow Canona, ze matryce nie probuja wyciagac nie wiadomo jakiego DR-u, jesli w zamian za to pozwalaja uzyskac dokladne
    przejscia tonalne i w konsekwencji ladne kolory skory czy przyjemne kolory "pocztowek"...
    Jak mozna takie durnoty pisac?
    Porownaj sobie przejscia tonalne D7100 vs 7Dmk2, a pozniej bierz sie za obrone C.
    Powyciagaj z cieni o -3EV i zobacz co C specjalnie dla Was zrobil. Smiechu warte.
    Masz u mnie za to komentarz roku

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Znowu doszliśmy do punktu w którym dyskusja przerodziła się w dowodzenie wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
    a temat główny wątku wcięło .

no ale to np nie jest dobra reklama tego sprzetu...(choc osobiscie bym sie nim pobawil )

https://fstoppers.com/critiques/dxom...n-bodies-43470

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

najbardziej śmieszą mnie te komenty pod artykułem "przechodzę do sonego"

szerokiej drogi
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez 1glider Zobacz posta
    Znowu doszliśmy do punktu w którym dyskusja przerodziła się w dowodzenie wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
    a temat główny wątku wcięło .
    Czytając różne dyskusje na temat systemów dochodzę do wniosku, że najwięcej problemów z dowolnym systemem mają użytkownicy wszystkich pozostałych.
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Przecież nie było mowy o poziomie szumu tylko odzyskiwaniu cieni czy świateł.
    Odzyskiwanie cieni i świateł byłoby trywialne (choćby genialnymi metodami Magic Lantern - "kopnąć/' wzmacniacz w gore albo w dół ) gdyby nie problem szumu właśnie.
    Przecież w Canonie też można rozjaśnić cienie o 5 EV albo i 10 EV- tylko wyjdzie kaszana z powodu szumu. Niestety, wzmacniacz ma to do siebie, że wzmacnia także szum.

Jak już jest dosyć bitów (a to łatwo można dodać), to ograniczony DR wynika tylko i wyłącznie z szumów.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez miszaj Zobacz posta
    no ale to np nie jest dobra reklama tego sprzetu...(choc osobiscie bym sie nim pobawil )

https://fstoppers.com/critiques/dxom...n-bodies-43470
    To jest raczej kiepska reklama testów DXO.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    Czytając różne dyskusje na temat systemów dochodzę do wniosku, że najwięcej problemów z dowolnym systemem mają użytkownicy wszystkich pozostałych.
    dokładnie ostatnio spadochroniarzy się namnożyło, budują ego czy podpierają swój zakup - jak konkurencja taka dobra to nie ma co podpierać - tylko zdjęcia robić wyjdą same arcydzieła
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 36 z 67 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów