Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Mialem Liona, Mountain Liona, Mavericksa i teraz yosemite. Upgrade do yosemite byl najlepszey bo wszystko praktycznie dzialalo na starcie. W marvericksie byly problemy z niektorym programami przez pierwsze dwa miesiace.

Yosemite wyglada super. Mozna w koncu miec ciemny pasek menu (jak w Ubuntu ) i ogolnie nowe czcionki poprawiaja czytelnosc i dodaja swiezosci systemowi. Na retinie ten system wyglada wysmienicie

Uzywam tez MS Office 2011 na przemian z iWork. Wiadomo, pliki excella czy worda to standard na swiecie i dobrze jest miec opcje ich edycji na maku. Open office jest ok ale to ciagle program ktory wyglada jak z roku 2000.

Gimp na OSX dziala super, PS oraz PSE tak samo.

Jesli potrzebuje uzyc windowsa albo linuxa to do tego celu wykorzystuje Parallels 10 - swietny program do wirtualizacji. Mozna miec rozne systemy na roznych pulpitach i tylko przelaczac je gestami gladzika albo myszy - miodzio

Na macbookach z retina Yosemite, podobnie jak Mavericks czasami przycina przy animacjach ale tak bylo zawsze. Od czasu do czasu trzeba zresetowac pamiec SMC i nie ma problemu.

Zewnetrzny monitor mozna podlaczyc do Macbooka kablem thunderbolt -> dvi (display port) i smiga pieknie.

Jesli macie jakies pytania odnosnie retiny 13tki albo 15tki to piszcie smialo. Mam porownanie jak chodzi lightroom na obu.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jesli macie jakies pytania odnosnie retiny 13tki albo 15tki to piszcie smialo. Mam porownanie jak chodzi lightroom na obu.
    Ja mam pytanie odnosnie konfliktu wifi i bluetooth. Szczegoly kilka postow wyzej. Spotkales sie z takim problemem?

Co do systemu to wczesniej tez mialem Mavericks'a a od niedawna uzywam Yosemite. Wrazenia po przesiadce jak najbardziej pozytywne.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Ja mam pytanie odnosnie konfliktu wifi i bluetooth. Szczegoly kilka postow wyzej. Spotkales sie z takim problemem?

Co do systemu to wczesniej tez mialem Mavericks'a a od niedawna uzywam Yosemite. Wrazenia po przesiadce jak najbardziej pozytywne.
    Nope. Dlatego ze na 15tce jestem na kablu (bez wifi) a na 13tce tylko wifi ale nie uzywam na nim bluetooth.

Szczeze mowiac to nie slyszalem o takich problemach wczesniej.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    usa

Z open office jestem wyleczony. Pracowalem na nim 2008-2010 na win. Pozniej padl mi dysk, musialem zalozyc nowy i dostalem ms office. 60% plikow odt nie chcialo sie otworzyc, uciekla mi korespondencja, finanse itd. Przeciwko dyskom ssd nie mam nic na przeciwka, jestem nawet za, i za office 2011, albo i nizszym tez. W zadne abonamenty z wylaczeniem PS bo wychodzi taniej niz kupic jednorazowo.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Z open office jestem wyleczony. Pracowalem na nim 2008-2010 na win. Pozniej padl mi dysk, musialem zalozyc nowy i dostalem ms office. 60% plikow odt nie chcialo sie otworzyc, uciekla mi korespondencja, finanse itd.
    Jeszcze raz, bo nie zrozumiałem: 60% plików odt (utworzonych w OpenOffice) nie chciało ci się otworzyć... w czym? W MS Office?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    usa

@ jote25 Z open office jestem wyleczony. Pracowalem na nim 2008-2010 na win. Pozniej padl mi dysk, musialem zalozyc nowy i dostalem ms office. 60% plikow odt nie chcialo sie otworzyc, uciekla mi korespondencja, finanse itd.
    Przeciwko dyskom ssd nie mam nic na przeciwka, jestem nawet za, i za office 2011, albo i nizszym tez. W zadne abonamenty z wylaczeniem PS bo wychodzi taniej niz kupic jednorazowo.
    odpowiedzialem, ale to bylo zapewne do Usjwo
    Jezeli chodzi o ten problem z otwieraniem sie odt pisanych jak po chinsku to tak bylo naprawde (w ms office), dosyc pozno sie zorientowalem jak robilem porzadki. Moze te ten pakiet jakiego uzywalem byl uszkodzony, nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez trumil9 ; 06-11-2014 o 17:50

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Jezeli chodzi o ten problem z otwieraniem sie odt pisanych jak po chinsku to tak bylo naprawde (w ms office), dosyc pozno sie zorientowalem jak robilem porzadki. Moze te ten pakiet jakiego uzywalem byl uszkodzony, nie wiem.
    Kowal zawinił, cygana powiesili.
    Jeśli MS Office nieprawidłowo otwierał odt utworzone w OpenOffice, to nie była to wina tego ostatniego lecz właśnie MS Office.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kowal zawinił, cygana powiesili.
    Jeśli MS Office nieprawidłowo otwierał odt utworzone w OpenOffice, to nie była to wina tego ostatniego lecz właśnie MS Office.
    Nie chce autorytatywnie wypowiadac sie, z komputera i oprogramowania korzystam tak jak z auta, wsiadam i jade. Obie wersje ms office byly legalnie kupionymi programami. Gdy odseparowalem pliki odt , ktorych trojka nie mogla otworzyc - zgralem je na serwer, i sciagnalem z powrotem gdy mialem juz update do siodemki. Tez nie otworzyly sie prawidlowo. Nie byly tez otwierane przez pozniejsza wersje open office. Stracilem je bezpowrotnie bo gdybym mogl je otworzyc w jakikolwiek sposob, to po prostu skopiowalbym tekst i zapisal w word.
    Ostatnio edytowane przez trumil9 ; 06-11-2014 o 21:29

Uprawnienia umieszczania postów